Om en Buick 8 (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2005-01-01
Förlag
Bra Böcker
Översättare
John-Henri Holmberg
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
From a Buick 8
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789170022104
Om en Buick 8 (pocket)

Om en Buick 8

roman

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2005-01-01

Slutsåld

Pennsylvania 1979. Polismannen Curt Wilcox hämtar hem en övergiven Buick 8 av 1954 års modell och placerar den i ett skjul vid statspolisens förläggning.Curt Wilcox förstår sig på bilar och vet att den skinande Buicken bär på magi. Ibland sveper den in sig själv i ett ljus så starkt att solglasögon är verkningslösa. Ibland sänker den temperaturen i karossen 30 grader under den omgivande luftens. När en kollega försvinner under mystiska omständigheter som troligtvis kan knytas till bilen i skjulet fylls Curt Wilcox av skräck och fasa.

Året är nu 2001. Curt Wilcox dödas av ett rattfyllo. Hans artonårige son bearbetar sin sorg genom att hålla till vid statspolisens förläggning. Han "adopteras" av pappans kollegor och blir fixerad vid bilen i skjulet. För att stilla hans nyfikenhet bestämmer hans nya "familj" att berätta den skrämmande historien om en Buick 8.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om en Buick 8. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En av mina absoluta favoriter. Kanske inte något som...
    Heidi, 10 november 2013

    En av mina absoluta favoriter. Kanske inte något som alla uppskattar då denna är i berättar-tema. Men det kändes som en spökhistoria, att man läste om en spökhistoria i en spökhistoria. Och jag är en sucker för spökhistorier. Såklart dyker det konspirationer och smygglimtar av världen där Det Mörka Tornet och Roland existerar.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Om en Buick 8

Övrig information

Pennsylvania 1979.
Polismannen Curt Wilcox hämtar en övergiven Buick 8 av 1954 års modell som placeras i ett skjul vid delstatspolisens förläggning. Curt Wilcox känner på sig att den skinande Buicken inte är en vanlig bil. Den får sinmraft någon annanstans ifrån än från V8-motorn, den bär på magi och är hemvist för ondskefulla krafter.