Mitt liv i mina händer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
En sann historia
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Lars-Olov Skeppholm
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
My Life in My Hands
Dimensioner
222 x 145 x 22 mm
Vikt
440 g
SAB
Ibz Lapper, Alison
ISBN
9789170022258

Mitt liv i mina händer

Inbunden,  Svenska, 2006-04-01

Slutsåld

Mitt liv i mina händer är berättelsen om en märklig kvinna och ett märkligt liv. Alison Lapper föddes 1965 utan armar och med outvecklade ben. Hon har vuxit upp till att bli konstnär, mor och en förebild för många människor. När Alison föddes fick hennes familj rådet att lämna bort henne, så hon överlämnades till de sociala myndigheterna.

I nitton år uppfostrades Alison på handikappinstitutioner under strikta förhållanden. Medan hon kämpade sig igenom en kärlekslös barndom med både fysiska och psykiska övergrepp, bestämde hon sig för att slå sig fri och bli självständig. Välsignad med intelligens och beslutsamhet har Alison tagit itu med många utmaningar på sin väg till att få leva ett rikt och självständigt liv.

Alisons konstnärliga talang, styrka och personlighet gav henne den frihet hon längtade efter när hon fick påbörja konststudier på universitetet i Brighton, och 1994 tog hon sin examen med högsta betyg.

År 2000 födde Alison sonen Parys. De båda har medverkat i BBC:s dokumentärserie Child of Our Time. I september 2005 placerades Marc Quinns fem meter höga staty Alison Lapper: Gravid på den fjärde sockeln på Trafalgar Square och gjorde bilden av henne känd för miljoner människor.

Mitt liv i mina händer är en engagerande och tankeväckande bok som berättar om hur Alison övervann smärta och fördomar. Den är ett gripande porträtt av en inspirerande kvinna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Without Hands

    Emma Rutherford, Ellie Smith, Essaka Joshua, Alison Lapper, Elle Shushan

    Accompanying a major exhibition at Philip Mould & Company, Without Hands: The Art of Sarah Biffin presents the work of the remarkable 19th-century disabled artist who has been largely overlooked by art historians. This book and exhibition cele...