På måndag död (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2007-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Nils Larssson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Monday Mourning
Dimensioner
234 x 163 x 27 mm
Vikt
620 g
SAB
Hce
ISBN
9789170022746
På måndag död (inbunden)

På måndag död

Inbunden,  Svenska, 2007-01-01

Slutsåld

Temperance Brennan, rättsantropolog, har kommit till Montreal en grå decemberdag för att vara expertvittne i en mordrättegång. Hon borde egentligen gå igenom sina anteckningar, men istället ligger hon på alla fyra och gräver i källaren på en pizzeria, där man hittat tre skelett av unga kvinnor. Hur hamnade de där, och när dog egentligen kvinnorna?

Mordutredaren Luc Claudel menar att benen är gamla eftersom restaurangägaren hittade 1800-talsknappar tillsammans med skeletten. Men det är något som inte stämmer. Tempe undersöker benen i sitt laboratorium och fastställer ungefärlig ålder med kol 14-metoden. Ytterligare studier av tändernas emalj säger henne var kvinnorna var födda. Om hon har rätt, så har Claudel tre färska mord att lösa.

Under tiden så beter sig kriminalinspektör Andrew Ryan märkligt. Vad handlar telefonsamtalen han inte vill kännas vid om, och varför försvinner han plötsligt just som Tempe börjar hoppas att han ska bli en mer permanent del av hennes liv?

Medan Tempe söker efter svar både professionellt och privat, finner hon sig själv intrasslad i ett nät av ondska, från vilket det inte verkar finnas någon väg ut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kathy Reichs