Till båda polerna (utan skägg) : en världsrekordkvinnas polaräventyr (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
En sann historia
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2007-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Lars Olov Skeppholm
Originaltitel
To the Poles (without a Beard)
Dimensioner
178 x 111 x 19 mm
Vikt
160 g
SAB
Ns.07
ISBN
9789170023507
Till båda polerna (utan skägg) : en världsrekordkvinnas polaräventyr (pocket)

Till båda polerna (utan skägg) : en världsrekordkvinnas polaräventyr

Pocket Svenska, 2007-01-01

Slutsåld

Catharines nyårslöfte att vandra till Sydpolen bemöttes med skratt och skepticism av hennes vänner. Detta är den sanna historien om den trettioåriga stadstjejen som lämnar en rad havererade förhållanden och för mycket cigaretter och alkohol bakom sig i sitt sökande efter respekt och självinsikt.

Till båda polerna (utan skägg) är en humoristisk och inspirerande berättelse om en vanlig kvinnas mycket ovanliga prestation. Vi får följa hennes väg från de ekonomiska förberedelserna genom frostskador och utmattning till Antarktis obeskrivliga skönhet och den slutgiltiga framgången. Catharine, och hennes kompanjon Fiona Thornewill, blev de första kvinnorna någonsin att vandra till såväl Syd- som Nordpolen. Utan att vara vare sig forskare eller professionella äventyrare ger sig de båda amatörerna ut på sitt livs äventyr.

Catharine Hartley arbetar som regiassistent för fria teater-, opera- och balettsällskap. Hon har också ett brinnande intresse för resor och äventyr och tillbringar gärna sin fritid i Australiens utmarker, på solocykling genom Jordanien eller hos urbefolkningen på Borneo eller Salomonöarna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Till båda polerna (utan skägg) : en värld...