Beijing Doll (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2006-06-01
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Anna Gustafsson Chen
Originalspråk
Kinesiska
Originaltitel
Beijing Doll
Dimensioner
180 x 110 x 16 mm
Vikt
120 g
SAB
Hce
ISBN
9789170023583
Beijing Doll (pocket)

Beijing Doll

(1 röst)
Pocket Svenska, 2006-06-01

Slutsåld

Beijing Dolls beskrivning av den upproriska tonårsgenerationen i Beijing förbjöds i Kina på grund av sina ingående skildringar av en ung kvinnas sexuella uppvaknande.

Lin Jiafu, som kallar sig Chun Sue, har svårt att finna sig till rätta i det traditionella samhället och den disciplinerade skolan. Hon kastar sig istället ut i en värld av sex, droger och rockmusik, och gör allt för att provocera med sin attityd och sitt utseende. Hennes drömmar om att skriva och att spela i ett rockband verkar omöjliga att förverkliga och hon längtar efter, och drömmer om, frihet.

Vilsenheten och törsten efter ömhet leder henne in i den ena hopplösa kärlekshistorien efter den andra. Med en ohämmad sensualism och rå lyrisk stil beskriver Beijing Doll för första gången den så kallade nya unga generationen kineser. Boken blev mycket omdebatterad när den publicerades i Kina och fortsatte att sälja i stora upplagor efter det att den blev förbjuden. Framgången fortsatte internationellt och den har översatts till flera språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Beijing Doll

Övrig information

Den tonåriga Chun Sue flyr från vuxenvärlden in i en värld av kärlek, sex, rock och självmordstankar i denna kultförklarade roman. Beijing Dolls beskrivning av den upproriska tonårsgenerationen i Beijing förbjöds i Kina på grund av sina ingående skildringar av en ung kvinnas sexuella uppvaknande. Lin Jiafu, som kallar sig Chun Sue, har svårt att finna sig till rätta i det traditionella samhället och den disciplinerade skolan. Hon kastar sig istället ut i en värld av sex, droger och rockmusik, och gör allt för att provocera med sin attityd och sitt utseende. Hennes drömmar om att skriva och att spela i ett rockband verkar omöjliga att förverkliga och hon längtar efter, och drömmer om, frihet. Vilsenheten och törsten efter ömhet leder henne in i den ena hopplösa kärlekshistorien efter den andra. Med en ohämmad sensualism och rå lyrisk stil beskriver Beijing Doll för första gången den så kallade nya unga generationen kineser. Boken blev mycket omdebatterad när den publicerades i Kina och fortsatte att sälja i stora upplagor efter det att den blev förbjuden. Framgången fortsatte internationellt och den har översatts till flera språk.