Revolvermannen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Det mörka tornet (del 1)
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2007-01-01
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
John-Henri Holmberg
Originaltitel
The Dark Tower 1: The Gunslinger
Illustratör/Fotograf
Michael Whelan
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
140 g
SAB
Hce
ISBN
9789170024276

Revolvermannen

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2007-01-01

Slutsåld

Roland av Gilead är den ende nu levande medlemmen av en gammal riddarorden kallad Revolvermännen. Han lever i en värld som påminner om gamla Vilda Västern men som nu håller på att slitas sönder av krafter från både människan och naturen. Han är en oförglömlig gestalt, en ensamvarg på resa mot gott och ont.

I en ödslig värld, som på ett skräckinjagande sätt speglar vår egen, förföljer Roland mannen i svart, möter en lockande kvinna, och blir vän med pojken Jake från New York. Rolands livsuppgift är att finna det mörka tornet, en mytomspunnen byggnad som sägs vara det som håller ihop universums alla världar.

Romansviten Det mörka tornet ger prov på Stephen Kings mest fantasifyllda historieberättande: en magisk blandning av fantasy och skräck, western och science fiction. King hämtade sin inspiration till sviten från så vitt skilda källor som en riddardikt skriven på 1800-talet av Robert Browning, T.S. Eliots diktsvit Det öde landet och den välkända trilogin Ringarnas herre. Centralgestalten Roland av Gilead är direkt inspirerad av Clint Eastwoods karaktär i filmen Den gode, den onde, den fule.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Revolvermannen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jag gillar inte western alls men när jag började denna...
    Heidi, 10 november 2013

    Jag gillar inte western alls men när jag började denna serien så var jag helt fast. Western sci-fi kan nog ingen fånga som King gör i hela denna serien. Revolvermannen har jag läst 2 gånger nu och har planer på att läsa hela serien igen någon gång i framtiden. En jättebra start om man vill ge sig in i Kings historier.

  2. Detta är bara första boken av 7. En fantastisk serie...
    chs, 14 juli 2013

    Detta är bara första boken av 7. En fantastisk serie böcker av mästaren Stephen King. Det är svårt att beskriva handlingen, men den rör sig mellan olika tidsepoker och världar där ondska och godhet möts. Sorglig, spännande, obehaglig, otroligt fascinerande. Absolut läsvärd! Bland det bästa han har skrivit om än han har skrivit oändligt många bra böcker.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stephen King