Ansiktet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
612
Utgivningsdatum
2007-10-01
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Tove Janson Borglund
Originaltitel
The Face
Dimensioner
180 x 110 x 40 mm
Vikt
380 g
SAB
Hce
ISBN
9789170024634

Ansiktet

(6 röster)
Pocket, Svenska, 2007-10-01

Slutsåld

Ethan Truman, tidigare polis, arbetar som säkerhetschef hos världens mest uppburne skådespelare Channing Manheim, Ansiktet kallad rätt och slätt. Kryptiska och bisarra paket med hotelser som kommer till det manheimska residenset förbryllar och skrämmer den rutinerade spanaren. Den sista leveransen ger dock den ledtråd han behöver.

Hemma i den palatsliknande borg som är Ansiktets hem finns en stab av säkerhetsmän, en galen fransk kökschef och hans kockar, trädgårdsmästare, en barsk husföreståndarinna och hennes tjänstefolk. Här finns också den tioårige sonen Fric, som skyddas hermetiskt mot omvärlden. Han är en ensam liten pojke som ser rakt igenom den pseudovärld fadern lever i. Mamma Supermodell har han inte träffat på över ett år. Denne skarpsinnige Fric får en huvudroll i det kommande dramat.

Utanför den manheimska borgen som är bevakad av 83 kameror rör sig kaosteoretikern Corky Laputa, utstuderat grym och dödligt farlig för alla i sin omgivning. Ethan behöver all hjälp han kan få i kampen mot denna personifierade ondska, och han får det från oväntat och oförklarligt håll från en skyddsängel.

Dean Koontz bjuder i sin nya roman på ett rikt, säreget och många gånger komiskt persongalleri, som lockar till befriande leenden mitt i den nervpåfrestande spänningen. Denna förmåga gör Koontz till mycket mer än bara spänningsförfattare; det finns ett drag av Dickens i hans förmåga att skapa personligheter och hålla läsaren trollbunden sida efter sida.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ansiktet