Liseys berättelse (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
544
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Anders Bellis
Originaltitel
Lisey's Story
Dimensioner
235 x 165 x 40 mm
Vikt
900 g
SAB
Hce
ISBN
9789170025655
Liseys berättelse (inbunden)

Liseys berättelse

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2007-08-01

Slutsåld

Lisey Debusher Landon förlorade sin man, Scott, för två år sedan, efter ett tjugofemårigt äktenskap av djup och ibland skrämmande intimitet. Scott var en prisbelönt bästsäljarförfattare och en mycket komplicerad man. När Lisey ska ordna upp papperna efter Scott, hittar hon en sorts skattjakt, en "bol", som han kallar det. Med hjälp av denna tar Scott henne genom alla de viktiga händelserna i deras äktenskap, och Lisey förstår att det fanns ett ställe dit Scott gick - ett ställe som både skrämde och helade honom, som kunde äta honom levande eller ge honom de idéer han behövde för att leva. Nu är det Liseys tur att möta Scotts demoner, Liseys tur att åka till Booyamånen.

Det som börjar som en änkas ansträngning att gå igenom sin firade mans efterlämnade papper blir en resa nära döden in i det mörker han bebodde.

Kanske är Liseys berättelse Kings mest personliga och mäktiga roman hittills, och den handlar om kreativitetens källor, och kärlekens hemliga språk.

"[...]avgjort en av Kings bästa böcker på länge."
- Nerikes Allehanda

"Det är en berättelse om en kärlek och sorg, samtidigt som det är en spännande historia med Stephen Kings alla kännemärken."
- Jury
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Liseys berättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Stephen King har gjort det igen!
    Christoffer, 25 oktober 2007

    Detta är en bra bok, en av hans bästa böcker. Den är inte så "skräckig" som de andra av hans böcker, men den är riktigt bra. Han gör så att läsaren inte kan sluta läsa.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stephen King