Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2007-09-01
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Eva Mazetti-Nissen
Originaltitel
Water for Elephants
Dimensioner
235 x 160 x 30 mm
Vikt
780 g
SAB
Hce
ISBN
9789170025730
Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow (inbunden)

Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow

Inbunden Svenska, 2007-09-01

Slutsåld

Jacob Jankowski pratar sällan om dem, men minnena lever fortfarande inuti hans nittioåriga kropp. Minnen av honom själv som en ung man, av ödet kastad upp på ett skraltigt tåg som var hem åt Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow.

För Jacob var cirkusen både en räddning och en förbannelse. Han hamnade där av en slump. Föräldralös och utfattig hade hans liv inget mål innnan han slungades med på detta udda tåg, och i början av den stora depressionen var alla i denna tredjeklassens cirkus lyckliga över att ha ett jobb över huvud taget.

Marlena, cirkusens prima ryttarinna, var där för att hon blev kär i fel man, den stilige djurtränaren med ett grymt sinne. Och elefanten Rosie var där som den nya attraktion- en som skulle rädda cirkusen. Men tyvärr hade Rosie inget som attraherade, hon kunde inte ens dresseras. Banden som växte mellan denna osannolika trio var vävda av kärlek och tillit, och var till slut deras enda hopp om överlevnad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Gruen

Recensioner i media

"[Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow] har fått massor med priser och den har blivit utsedd till årets roman och årets bok och för mig så var det väl nästan årets gladaste överraskning för jag hade väl aldrig kunnat tro att jag skulle bli helt förtrollad av en bok om cirkusliv på 30-talet i USA.
På ett ålderdomshem sitter en 90-årig man och han tänker tillbaka på sitt liv när han var med i om ett resande cirkussällskap. [...] berättelsen som växer fram är så rolig, är så sjövild, så galen och fascinerande att man omöjligt kan lägga den ifrån sig."
Inga-Lill Mosander i Go'kväll fredagen den 5/10