Signal (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2008-09-09
Förlag
Bra Böcker
Originaltitel
Cell
Medarbetare
Carlsson, Peder (form)
Dimensioner
177 x 110 x 23 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789170026638
Signal (pocket)

Signal

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2008-09-09

Slutsåld

Första oktober. Gud är i sin himmel, börsen står i 10.140, de flesta flygplan följer tidtabellen, och Clayton Riddell, konstnär från Maine, nästan dansar fram längs Boylston Street i Boston. Han har just skrivit på kontrakt för ett seriealbum som kanske kan låta honom försörja sin familj på att skapa konst istället för att lära ut den. Han har redan köpt en liten (men dyr!) present till sin tålmodiga fru, och han vet precis vad han ska köpa till sin son Johnny. Och varför inte en liten belöning till honom själv? Clay ser hoppfullt på framtiden.

Det gör han inte länge till. Orsaken till förödelsen är ett fenomen som snart är känt som signalen, och attackredskapet är mobiltelefoner. Allas mobiltelefoner. Clay och de få förtvivlade överlevande som förenar sig med honom finner sig plötsligt mitt i den becksvarta natten av civilisationens mörkaste tid, omringade av kaos, massmord, och en människostam som blivit reducerad till sitt mest basala tillstånd och sedan börjar utvecklas.

Det finns ingen flykt undan denna mardröm. Men för Clay pekar tecknen hem till Maine, och medan han och de övriga flyktingarna mödosamt tar sig norrut börjar de se primitiva skyltar som bekräftar deras färdriktning: KASHWAK=NO-FO. Ett löfte, möjligen. Eller ett hot

Det finns 193 miljoner mobiltelefoner bara i USA. Vem äger inte en? Stephen Kings fängslande, bloddrypande och fascinerande roman ställer inte bara frågan: "Hör du mig?", den svarar också på den i allra högsta grad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Signal. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Jag älskar apokalyptiska teman. Suverän bok om man...
  Heidi, 10 november 2013

  Jag älskar apokalyptiska teman. Suverän bok om man gillar sådant, om man gillar att se samhället haverera och rädsla sprida sig för ett hot ingen kan definiera. Väntar faktiskt spänt på att de ska göra en filmatisering av det för det känns som något som Hollywood vill ha klorna på.

 2. Signal - Stephen King
  Aemilia, 29 juli 2011

  Handlingen i Signal är rättfram och enkel att hänga med i. Via mobiltelefoner sänds en signal ut som förvandlar människor som hör den till levande zoombies. De människor som av olika anledningar inte pratade i någon mobiltelefon och klarade sig undan kämpar desperat för att överleva i en värld som kastats upp och ner. Där ibland bokens huvudperson Clayton Riddell.

  Signal kunde ha blivit en riktigt bra roman om det hade funnits mer psykologiskt djupt, bättre karaktärsbeskrivningar och... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stephen King

Bloggat om Signal