102 minuter : den sanna berättelsen om kampen för överlevnad inne i World Trade Center (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
En sann historia
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2008-08-13
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Habs Dahlén
Originaltitel
102 Minutes: The Untold Story of the Fight to Survive Inside
Dimensioner
178 x 110 x 26 mm
Vikt
220 g
SAB
Kqa.6
ISBN
9789170026676

102 minuter : den sanna berättelsen om kampen för överlevnad inne i World Trade Center

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2008-08-13

Slutsåld

Kl 08.46 den 11 september 2001 hade 14 000 människor anlänt till World Trade Center, redo att börja sin arbetsdag. Istället, under de följande 102 minuterna, skulle de alla bli en del av århundradets drama.

Av de miljoner ord som skrivits om denna smärtsamma dag har de flesta formulerats av utomstående betraktare. New York Times-reportrarna Jim Dwyer och Kevin Flynn har valt att gå till väga på ett mer avslöjande sätt. 102 minuter baserar sig helt och hållet på hur människor som befann sig inuti tornen upplevde det. Här får vi ta del av de okända historier som berättar om vanliga människor som utför ovanliga dåd för att rädda sig själva och andra. Till sin hjälp har författarna haft hundratals intervjuer med överlevande och räddningspersonal, muntliga berättelser, och oräkneliga telefon- radio- och e-postmeddelanden. Utifrån ord och handlingar av vanliga män och kvinnor väver de en episk skildring om kamp, beslutsamhet och sinnesnärvaro.

102 minuter är både en gripande berättelse och undersökande journalistik när den är som bäst. De visar att även om så många människor såväl uniformerad räddningspersonal som civilister reagerade med stor tapperhet, gjorde de detta mot bakgrund av otillräcklig byggnadssäkerhet och tragiska brister i New Yorks beredskap för nödsituationer. Dwyer och Flynn ger röst åt dem som var där, tar oss med in i infernot och låter oss se katastrofen lika väl som heroismen. De berättar med stor auktoritet den gripande historien om männen och kvinnorna - de 12 000 som undkom och de 2 749 som dog - under 102 ödesmättade minuter.

Jim Dwyer och Kevin Flynn är båda från New York och garvade tidningsjournalister. De är flerfaldigt prisbelönta både tillsammans och var för sig. Nu skriver de båda för New York Times.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av 102 minuter : den sanna berättelsen om kampen för överlevnad inne i World Trade Center. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En fantastisk bok om en hemsk händelse
    Cattis, 19 september 2012

    I somras gick jag in på ett antikvariat och såg den här titeln. Läste lite snabbt på baksidan och köpte boken. Det absolut bästa köp jag gjort på länge! Började läsa på en parkbänk i väntan på en vän och fastnade på en gång i handlingen. Boken är en välskriven "dokumentär" om vad som hände under inflygningarna i Word Trade Center 9/11. Man får följa ett antal personer under dessa vansinnigt långa 102 minuter innan tornen rasade samman. Alla man följer kommer inte ut levande utan det är samman... Läs hela recensionen

  2. Ger en både hopp och misströstan om mänskligheten
    Bokmalen, 17 januari 2009

    Denna otroligt intressanta och välskrivna bok efterlämnar känslor av både ilska, sorg och otroligt nog även hopp för även om den handlar om hur några få människor utsätter så många andra för svårt lidande så visar denna bok hur dessa svårt trängda människor inte bara tänker på att rädda sig själva utan hur de ställer upp för varandra och finns där för varandra. Men boken lämnar en också med mycket ilska båda när det kommer till informationen om hur dessa torn byggdes och kring räddningsinsats... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om 102 minuter : den sanna berättelsen om ka...