En grym död (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Edward Jenner (del 2)
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2011-10-11
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Jan Risheden
Originaltitel
A Hard Death
Dimensioner
233 x 164 x 32 mm
Vikt
740 g
SAB
Hce
ISBN
9789170026942
En grym död (inbunden)

En grym död

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-10-11

Slutsåld

Den skicklige rättsläkaren Edward Jenner är tillbaka i denna explosiva uppföljare till Heligt blod. En grym död är en vass och laddad thriller som utspelar sig i en liten stad vid kusten där ingenting är som det verkar.

Edward Jenner, rättsläkare i New York, har klarat sig genom den fruktansvärda prövning han utsattes för i Heligt blod, men kan inte undvika de politiska följderna. Hans läkarlegitimation för delstaten dras tillfälligt in och Jenner finner sig förvisad till Douglas County i Florida, där han arbetar som rättsläkare i den lilla badorten Port Fontaine.

Men det finns en avigsida med det pittoreska Douglas County. Först hittar Jenner de ruttnande kropparna efter en mördad man och en kvinna i en sjunken bil. Sedan leder ett anonymt samtal mitt i natten honom till en kuslig upptäckt i hjärtat av Everglades. Han upptäcker spåren av en mystisk kriminell konspiration, och inser snart att han inte kan lita på någon. Trots att han sätter sitt eget liv på spel, vägrar Jenner att låta saken bero inte så länge det går en ostraffad mördare lös.

"Hayes andra roman är mästerligt skriven med djup och insikt. Denna tempofyllda thriller är i klass med Patricia Cornwell och Kathy Reichs."
- Evening Telegraph
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En grym död. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 3 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 23 oktober 2011

    Jag läste den första boken om rättsläkaren Edward Jenner, Heligt blod, för lite drygt ett år sen. Och jag tyckte om boken.

    Uppföljaren, En grym död, var också bra. Men tyvärr inte riktigt lika bra som den första boken, tyckte jag.

    Men klart läsvärd var den. Lättläst och spännande. Och liksom sin föregångare så var den väldigt amerikansk och väldigt manligt skriven.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonathan Hayes