Sophies resa (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
En sann historia
Antal sidor
323
Utgivningsdatum
2009-05-13
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Madeleine Midenstrand
Originaltitel
Sophie's journey
Dimensioner
179 x 110 x 21 mm
Vikt
200 g
SAB
Lz Delezio, Sophie
ISBN
9789170027406
Sophies resa (pocket)

Sophies resa

(1 röst)
Pocket Svenska, 2009-05-13

Slutsåld

Sophies resa berättar om ett barns återhämtningsförmåga, om valet mellan liv och död och om en styrka som har makt över lidandet. Sophie Delezio har ett budskap om hopp till oss alla. Detta är hennes historia.

Tio dagar före jul, den 15 december, ligger barnen på ett dagis i en av Sydneys förorter och sover middag, och väntar på att tomten ska komma. Allt är lugnt och fridfullt, tills en bil kolliderar med byggnaden, och kör rakt in i salen där barnen sover. Motorn rusar mer och mer, och snart står rummet i lågor.

Otroligt nog dog inget av barnen i olyckan, men Sophie Delezio har dagen inristad i sitt skinn. Hon fick tredje gradens brännskador på 85 % av kroppen i branden. Hon förlorade båda fötterna, några av fingrarna och höger öra.

Hennes överlevnad var ett mirakel för många. Två år senare händer det otänkbara: Sophie blir påkörd av en bil, skadas mycket svårt och svävar återigen mellan liv och död. Mot alla odds överlever hon även detta.

Sophies resa följer denna anmärkningsvärda lilla flicka. Den är berättad av hennes familj och vänner, sjukhuspersonal och andra människor som stöttat Sophie i hennes kamp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sophies resa