Invasion (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2009-06-12
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Sabina Söderlund
Originaltitel
The Taking
Dimensioner
179 x 111 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789170027413
Invasion (pocket)

Invasion

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2009-06-12

Slutsåld

Gripande, spännande, och triumferande i människosläktets mörkaste tid, ger Koontz oss en småstadsthriller med en bit av domedagen inbakad, som ställer den fråga vi alla någon gång ställt oss själva: vad skulle du göra om du befann dig mitt uppe i en Invasion?

Molly och Neil Sloan vaknar till regnets trummande mot taket. Det har jagat dem i deras drömmar och stört deras sömn, och nu stiger de upp för att finna ett lysande silveraktigt skyfall i färd med att dränka deras lilla stad. En underlig doft kan anas i luften, och det unga paret kan inte skaka av sig känslan av att något är fel. Detta blir morgonen som de kommer att minnas som slutet på den värld de en gång kände.

Timmarna går och regnet fortsätter att falla, och Molly och Neil lyssnar på oroväckande nyheter om väderförhållandena världen över. Innan gryningen har tv-och radiosändningar slagits ut. Sedan försvinner telefon och Internet. Med regnet kommer nu en skymmande dimma som förvandlar den en gång så vänliga staden till en spöklik labyrint.

I dimman kommer de att möta något som på ett enda fruktansvärt ögonblick avslöjar vad som händer med deras värld; något som jagar dem med hänsynslös effektivitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Invasion. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt välskriven, men lite besviken på slutet
  Jan Daniel Nordström, 20 september 2015

  Koontz är som alltid suverän på att skapa stämning och karaktärer. Boken är väldigt välskriven och spännande, men tyvärr är slutet en besvikelse. Jag vet inte om jag skulle hävda att slutet är dåligt, men det är definitivt inte min typ av slut (vilket jag tyvärr upplever med många av Koontz böcker). Den är absolut läsvärd, men man måste vara beredd på att slutet återspeglar en väldigt specifik smak av dramaturgi - om man är i linje med denna tror jag att man kommer tycka väldigt mycket om boken.

 2. Seg som sirap!
  Agneta , 21 oktober 2012

  Min andra bok av Koontz och efter "Väktaren" är den väldigt blek.
  Börjar lovande men utvecklas till en rörig historia som jag ganska snart mister intresset för. Läser klart den i hopp om att den ska vända, men det gör den aldrig.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Invasion