Lilla hjärtat (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Mirja Turestedt, Björn Bengtsson
Utgivningsdatum
2009-05-06
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Helen Larsson
Originaltitel
Little Face
Dimensioner
131 x 131 x 31 mm
Vikt
260 g
SAB
Hce/LC
ISBN
9789170027734
Lilla hjärtat (cd-bok)

Lilla hjärtat

CD-bok Svenska, 2009-05-06

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
För Alice Fancourt betyder dottern Florence allt. Så det är något motvilligt hon lämnar ifrån sig den två veckor gamla flickan för en stunds avkoppling på ett exklusivt spa - en present från svärmodern Vivienne. Alice övertalar sig själv att Florence är i goda händer hos maken David och det är trots allt bara några timmar hon ska vara borta. Men när hon återvänder till bostaden får hon sitt livs chock: det lilla barnet i vaggan är inte hennes!

Trots Davids protester kontaktar Alice polisen. Kriminalassistent Simon Waterhouse fattar omedelbart tycke för den stackars kvinnan, men tvivlar på hennes märkliga historia. Och hans chef, Charlie Zalier, är övertygad om att hon lider av vanföreställningar orsakade av en förlossningsdepression. David å sin sida är helt säker på att hans hustru antingen ljuger eller har blivit galen och han börjar bete sig alltmer hotfullt. Den enda som inte helt tvivlar på Alices historia är Vivienne.

Tiden rinner iväg och Alice blir mer och mer desperat. Nu måste hon få tillbaka sitt barn - till varje pris.

Lilla hjärtat är Sophie Hannahs kritikerrosade debut som kriminalförfattare. Det är en isande psykologisk thriller om manipulation, ondska och svek - och om hur långt en mor är villig att gå för att rädda sitt barn. Boken är den första, fristående delen i en serie med de två poliserna Simon Waterhouse och Charlie Zalier.

Lilla hjärtat och de två efterföljande böckerna kommer att filmatiseras för tv av ITV.

"Hannah ger sig in i kriminalvärlden med en fängslande självsäkerhet. Hennes karaktärer känns levande, berättelsens dubbla perspektiv klarar hon av med stil och upplösningen är genial."
The Sunday Times

"Detta kan mycket väl vara årets kriminalroman [...] Ett skräckinjagande mysterium med manipulation, dubbelspel och inte minst ett häpnadsväckande avslöjande - en oförglömlig historia berättad med fantastisk skicklighet."
The Scotsman

"Skriven med en underbar språkkänsla är detta en utomordentligt otäck thriller [...] Lilla hjärtat är en mycket lovande debut och Sophie Hannah är en författare att hålla ögonen på."
Andrew Taylor

"Kan inte minnas när jag senast blev så intresserad av en bok redan i prologen [...] Och som i alla bra kriminalromaner börjar allting falla på plats precis innan det slutgiltiga avslöjandet av vem som gjort det och varför. En angenäm läsning och jag längtar efter att få kasta mig över hennes nästa bok."
Bookseller

"Sophie Hannah är en verklig stjärna."
The Daily Telegraph
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lilla hjärtat