Strax efter solnedgången (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2010-05-05
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Anders Bellis
Originaltitel
Just After Sunset
Dimensioner
235 x 160 x 32 mm
Vikt
784 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789170027901
Strax efter solnedgången (inbunden)

Strax efter solnedgången

(15 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2010-05-05

Slutsåld

Stephen King levererar ännu en häpnadsväckande novellsamling. Vem, förutom Stephen King, skulle förvandla en bajamaja till en slemmig födelsekanal eller en sjaskig bar vid en motorväg till platsen för evig kärlek? En handelsresande i böcker kan plocka upp en stum liftare, utan att förstå att den tystlåtne mannen i passagerarsätet lyssnar bara alltför uppmärksamt. Passen på en träningscykel, avsedda att få ned kolesterolhalten, kan förvandlas till en fängslande och skräckinjagande resa. "Pepparkaksflickan", som utspelar sig på en ödslig ö utanför Floridas kust, är en nagelbitarnovell om en en ung kvinna som är lika sårbar och rådig som Audrey Hepburns rollgestalt i "Nattens ögon". I "Ayana" utför en blind flicka ett mirakel med en kyss och en smekning.

För King är gränsen mellan de levande och de döda ofta suddig, och sömmarna som håller samman vår verklighet kan brista i vilket ögonblick som helst. I en av de längre novellerna, "N". - orsakar en psykiatripatients irrationella tankevärld ett apokalyptiskt hot på landsbygden i Maine ... eller förhindrar att världen faller offer för det.

Strax efter solnedgången - kalla det skymning, kalla det kvällsmörker, men det är en tid på dygnet då mänskliga mellanhavanden får en onaturlig prägel, då inget är som det först verkar, då fantasin sträcker sig efter skuggor som skingras i mörkret och man blir skrämd från vettet. Den perfekta tidpunkten för Stephen King.

Pressröster om "Strax efter solnedgången":

"King är lika skärpt och motbjudande som vanligt [...] Omöjligt att värja sig mot."
- People Magazine

"King är fortsatt hängiven målet att skänka sina läsare en gripande upplevelse - den mycket grundläggande njutningen i att fullkomligt förlora sig i en bok."
- New York Times Book Review
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Strax efter solnedgången. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4.
    Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 27 maj 2010

    Min absoluta favoritförfattare genom tiderna är och har alltid varit Stephen King. Ända sen jag läste hans första bok "Carrie" när jag var i femtonårsåldern så har jag alltid älskat hans böcker. Och under dom här trettiofem åren så har jag köpt och läst nästan sextio böcker av honom.

    Jag tycker om precis allt han har skrivit. Båda hans rena skräckböcker, men lika mycket också dom böcker som inte är skräck.

    Dom böcker som jag tycker minst om, det är hans novellsamlingar. Men ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stephen King