Eldfödd (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
479
Utgivningsdatum
2010-06-04
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Jimmy Hofsö
Originaltitel
Firestarter
Dimensioner
210 x 135 x 30 mm
Vikt
490 g
SAB
Hce
ISBN
9789170028045
Eldfödd (storpocket)

Eldfödd

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2010-06-04

Slutsåld

EN KING-KLASSIKER I NYUTGÅVA

År 1969 utför en hemlig organisation inom USA:s underrättelsetjänst ett experiment med sinnesutvidgande droger på ett antal universitetsstudenter. Andy och Vicky är några av de som kommer därifrån levande, men något har hänt med deras hjärnor: de har begåvats med små parapsykologiska krafter.

Vicky och Andy blir kära, gifter sig och får ett barn, Charlie. Men Charlie är inget vanligt barn. Vid ett års ålder sätter Charlie eld på sin nallebjörn och hennes pyrokinetiska förmåga växer sig snabbt allt starkare. Men hur ber man en ettåring kontrollera sina märkliga krafter? Och hur får man en trotsande treåring att sluta sätta eld på saker när hon inte får som hon vill?

Familjen försöker att hålla Charlies förmågor hemliga, men snart är de tvungna att fly undan en regering som vill studera hennes paranormala gåvor och använda dem för sina egna syften.

I "Eldfödd" skildrar Stephen King den lilla, utsatta människan som desperat kämpar mot en ansiktslös övermakt. Vad gör man när det visar sig att samhället vill en illa? Hur långt är en förälder beredd att gå för att skydda sitt barn? Och hur långt kan ett barn med oerhörda krafter gå för att skydda sin far?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Eldfödd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok om man gillar lite mer sci-fi (eller hur man...
    Heidi, 10 november 2013

    Bra bok om man gillar lite mer sci-fi (eller hur man ska förklara det) tema. En bra bok som låter en följa med på en spännande resa (SK gillar uppenbart resor).

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Eldfödd