Staden som försvann (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
521
Utgivningsdatum
2010-06-04
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Lennart Olofsson
Originaltitel
Salem's Lot
Dimensioner
210 x 135 x 33 mm
Vikt
520 g
SAB
Hce
ISBN
9789170028069
Staden som försvann (storpocket)

Staden som försvann

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Storpocket Svenska, 2010-06-04

Slutsåld

EN KING-KLASSIKER I NYUTGÅVA

Jerusalems Lot i Maine är den typiska amerikanska småstaden. Prydliga vita hus med verandor och välskötta gräsmattor, ett centrum med drugstore och lunchrestauranger. Bondgårdar och små industrier utanför staden.

En sensommardag kör författaren Ben Mears sakta in i staden. Han har vuxit upp där och återvänder nu för att skriva en roman om staden och driva ut barndomens alla spöken. Men så blir det inte, för något håller på att hända med Salems Lot. Märkliga dödsfall inträffar. Ett barn försvinner. Människor börjar uppföra sig konstigt.

En främling har nämligen kommit till staden. En främling med en hemlighet lika gammal som ondskan själv. Salems Lot och dess invånare kommer att drabbas på ett sätt som ingen i vår moderna, rationella värld kan förstå.

"Staden som försvann" är Stephen Kings andra utgivna roman. Här fångar han skickligt gränslandet mellan den ljusa, vardagliga småstaden och ondskan som lurar i mörkret utanför. Läsaren kommer aldrig att glömma den lilla staden Salems Lot och dess invånare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Staden som försvann. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hmm, jag är inte så förtjust i vampyrer och teman där...
  Heidi, 10 november 2013

  Hmm, jag är inte så förtjust i vampyrer och teman där omkring. Men eftersom jag måste läsa ut alla SKs romaner innan jag dör så var detta såklart också ett måste.
  Boken är bra, en enkel mysig vampyrroman.

 2. Klassisk skräck med vampyrer
  Bufflan, 16 januari 2012

  Jerusalems Lot i Maine är en typisk amerikansk småstad. En sensommardag kör författaren Ben Mears sakta in i staden. Han har vuxit upp där och återvänder nu för att skriva en roman om staden och driva ut barndomens alla spöken. Men så blir det inte, för något håller på att hända med Salems Lot.
  Denna bok fångade mig helt klart från första sidan, det är något speciellt med småstäder där det händer något och det märks tydligt att han är inspirerad av H.P Lovecraft då de båda har låtit sina... Läs hela recensionen

 3. En klassisk vampyrroman
  Bokmal, 5 september 2010

  Den andra roman som King publicerade och i mina ögon ett stort steg framåt jämfört med debutromanen Carrie. Här visar han redan prov på att vara en mästerlig historieberättare och har man aldrig läst King och vill prova så är det här en lämplig bok att börja med då den på många sätt är en typisk King-bok. Själva grundkonceptet med en småstad som långsamt sönderfaller på grund av ondskan har han ju återkommit till fler gånger efter denna bok. Dock är Staden som försvann fortfarande en av de bä... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Stephen King