Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2010-06-09
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
520 g
SAB
Hc
ISBN
9789170028120
Svedd (inbunden)

Svedd

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-06-09
84

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Helena är inspärrad. Hon har gått över gränsen, men vad är det hon har gjort? En gång i veckan får Helena träffa en psykolog och i samtalen med honom rullas sanningen upp bit för bit. Under flera år hade hon ett förhållande med en man som gav henne mod att leva, trots de mörka hemligheter hon bar på. Men hon var alltid "den andra kvinnan" och till sist rasade Helenas sköra värld samman.

Vi får möta Helena i skärvor: samtalen med psykologen varvas med återblickar till barndomen och Helenas inre samtal med sitt livs kärlek. Berättelsen är full av nerv och spänningen stiger med insikten om vem Helena egentligen är.

"Svedd" är en psykologisk spänningsroman som insiktsfullt skildrar en trasig människas desperata försök att skapa ett liv värt att leva.

Sandra Gustafsson debuterade 2006 med "Maskrosungen", en självbiografisk berättelse om att växa upp med en psykiskt sjuk mamma och en alkoholiserad pappa.

Pressröster om Svedd:

"Gustafsson har verkligen lyckats skriva en skrämmande och berörande text som kommer innanför kläderna på en."
- Tidningen Kulturen

"Sandra Gustafssons språk är på en högre nivå än de flesta andra i genren. Det är poetiskt och precist, utan tillstymmelse till klyschor eller utslitna metaforer. Samtidigt är det, vid behov, rått och obarmhärtigt.
Svedd är en imponerande debut och en av de romaner som stannar kvar. Alla frågor får inte svar, alla lager blottläggs inte. Kanske är det därför den fortsätter skava även sedan den hamnat i bokhyllan."
- Annika Bengtsson, Hallandsposten

"Sandra Gustafsson förmår sätta fingret såväl på förbrännande utsatthet som på moderna relationsvillkor [...] Rensat från konstruktioner arbetar sig Gustafssons språk genom det mest ohyggliga och fram träder en skapelseberättelse av det mindre ljusa slaget."
- Per Planhammar, Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svedd
 2. +
 3. Den stumma döden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den stumma döden av Volker Kutscher (inbunden).

Köp båda 2 för 173 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Svedd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En översvämning som dränker mig inifrån
  Leah Alexandra, 3 januari 2012

  Svedd är en bok om en kvinna vid namn Helena. Hon slungas mellan nuet och barndomen och sin största kärlek. Allt jag får möta i hennes liv kommer likt en översvämning med avsikt för att dränka mig inifrån - allt för att få mig till att uppleva en bråkdel av hennes storm. Det finns ingen ordning. Känsloutbrotten bestämmer vilket som kommer härnäst. Det finns inte utrymme till att fundera över morgondagen när nuet är så påträngande.

  Besattheten i kärleken som äntligen var funnen efter ... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4,5.
  Britt-Marie Kullin, 27 juni 2010

  För tre år sedan så läste jag Sandra Gustafssons debutbok, som är dokumentär och självbiografisk. Den heter "Maskrosungen" och var mycket bra.

  "Svedd" är Sandras tredje bok, och hennes första roman. Boken är, som det står ovanför, en psykologisk spänningsroman.

  Jag tyckte att boken var mycket, mycket bra. Den var väldigt spännande och mycket gripande. Utlämnande och ibland otäck. Den berörde verkligen, och är en som bok som jag kommer att minnas.

 3. SVEDD av Sandra Gustafsson
  Kristina Simar, 9 juni 2010

  En tragisk roman om en trasig kvinna. Tyvärr kommer jag inte in i berättelsen. Det fattas bra beskrivning på personerna och miljöerna, något som jag gärna vill ha. Jag vill krypa in i boken och se handlingen framför mig, men det gör jag inte. Dessutom fokuserar den för mycket på sex. Annars är det en skrämmande roman om den stackars Helena som aldrig får uppleva kärlek och den är absolut läsvärd.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sandra Gustafsson