Carrie : en rysare om det undermedvetnas krafter (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2010-01-13
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Bo G A Ericsson
Originaltitel
Carrie
Dimensioner
210 x 135 x 17 mm
Vikt
269 g
SAB
Hce
ISBN
9789170028137
Carrie : en rysare om det undermedvetnas krafter (storpocket)

Carrie : en rysare om det undermedvetnas krafter

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2010-01-13

Slutsåld

EN KING-KLASSIKER I NYUTGÅVA

Carrie är klumpig på gymnastiken, har konstiga kläder och förstår aldrig ett skämt. Hon är udda och har mobbats hela sin skoltid. Men Carrie har dolda krafter som ingen känner till: genom att koncentrera sig kan hon få speglar att spricka och dörrar att låsa sig. Denna märkliga gåva måste dock som så mycket annat i Carries liv undertryckas. Carries djupt religiösa mor säger nämligen att förmågan är en synd och att kraften kommer från Djävulen.

På skolans avslutningsbal utsätts Carrie för ett hänsynslöst skämt och i sin förtvivlan kan hon inte längre tygla sina krafter. De släpps nu fria med full styrka och resultatet blir förödande.

"Carrie" är Stephen Kings debutroman och den blev en omedelbar framgång som gjorde författaren känd över en natt. Redan här ser man flera teman som återkommer i Kings författarskap: människors utanförskap och barns utsatthet när de blir övergivna av vuxenvärlden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Carrie : en rysare om det undermedvetnas krafter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Upplägget av romanen skiljer sig från den vedertagna...
    William C. Woxlin, 24 juni 2013

    Upplägget av romanen skiljer sig från den vedertagna berättartekniken. Utdrag från fiktiva biografier, polisförhör, vetenskapliga publikationer m.m. blandas med handlingen som utspelas i tredje person. Vad vill King uppnå med detta berättargrepp? Det enda tänkbara är att han vill skapa en känsla av autenticitet. Lyckas Stephen King? När jag började läsa "Carrie" stördes jag av detta berättartekniska grepp. Istället för att främja autenticitet så blev det istället ett ovälkommet avbrott i läsn... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Carrie : en rysare om det undermedvetnas ...