Varsel (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
590
Utgivningsdatum
2010-01-13
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Bo G A Ericsson
Originaltitel
The Shining
Dimensioner
210 x 135 x 41 mm
Vikt
610 g
SAB
Hce
ISBN
9789170028144

Varsel

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2010-01-13

Slutsåld

EN KING-KLASSIKER I NYUTGÅVA

När Jack Torrance får i uppdrag att ta hand om det isolerade Overlook Hotel över vintern, ser han det som en möjlighet att komma på fötter igen efter att ha misslyckats som författare och fått sparken från sitt lärarjobb. Hans fru, Wendy, ser vintermånaderna uppe i bergen som en chans att läka relationen med Jack och förhindra att familjen splittras.

Danny, deras femårige son, ser något helt annat. Han är synsk och kan se scener som ingen femåring någonsin borde få se. Han ser hotellets fasansfulla förflutna och de onda krafter som väntar på familjen ...

"Varsel" är Stephen Kings tredje utgivna roman och den bok som innebar hans stora internationella genombrott. Boken ligger också till grund för Stanley Kubricks klassiska skräckfilm "The Shining" med Jack Nicholson i huvudrollen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Varsel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Varsel
    Bokmal, 28 november 2010

    Ännu en klassiker med King i högform. Efter att ha avverkat vampyrer i Staden som försvann tog han sig an ett annat klassiskt skräcktema i denna bok; spökhuset. Även om han inte nöjde sig med vilket vanligt hus som helst utan ett stort hotell. Hur som helst blev resultatet minst lika bra här än i nyss nämnda vampyrroman. Kanske något bättre. Här finns en klaustrofobisk känsla av isolation som höjer skräckstämningen ett snäpp till, då den till största delen utspelar sig på ett hotell och konce... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stephen King