Lilla hjärtat (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2010-05-12
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Lisbet Holst
Originaltitel
Little Face
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
189 g
SAB
Hce
ISBN
9789170028489
Lilla hjärtat (pocket)

Lilla hjärtat

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2010-05-12

Slutsåld

För Alice Fancourt betyder dottern Florence allt. Så det är något motvilligt hon lämnar ifrån sig den två veckor gamla flickan för en stunds avkoppling på ett exklusivt spa - en present från svärmodern Vivienne. Alice övertalar sig själv att Florence är i goda händer hos maken David och det är trots allt bara några timmar hon ska vara borta. Men när hon återvänder till bostaden får hon sitt livs chock: det lilla barnet i vaggan är inte hennes!

Trots Davids protester kontaktar Alice polisen. Kriminalassistent Simon Waterhouse fattar omedelbart tycke för den stackars kvinnan, men tvivlar på hennes märkliga historia. Och hans chef, Charlie Zalier, är övertygad om att hon lider av vanföreställningar orsakade av en förlossningsdepression. David å sin sida är helt säker på att hans hustru antingen ljuger eller har blivit galen och han börjar bete sig alltmer hotfullt. Den enda som inte helt tvivlar på Alices historia är Vivienne.

Tiden rinner iväg och Alice blir mer och mer desperat. Nu måste hon få tillbaka sitt barn - till varje pris.

Lilla hjärtat är Sophie Hannahs kritikerrosade debut som kriminalförfattare. Det är en isande psykologisk thriller om manipulation, ondska och svek - och om hur långt en mor är villig att gå för att rädda sitt barn. Boken är den första, fristående delen i en serie med de två poliserna Simon Waterhouse och Charlie Zalier.

Pressröster om Lilla hjärtat:

"Det här är en välskriven och suggestiv thriller med fler vändningar och loopar än en berg-och-dalbana. [...] helt omöjlig att lägga ifrån sig. Jag utmanar er att INTE sträck-läsa!"
- Bokhora.se

"Detta kan mycket väl vara årets kriminalroman [...] Ett skräckinjagande mysterium med manipulation, dubbelspel och inte minst ett häpnadsväckande avslöjande - en oförglömlig historia berättad med fantastisk skicklighet."
- The Scotsman

"Hannah ger sig in i kriminalvärlden med en fängslande självsäkerhet. Hennes karaktärer känns levande, berättelsens dubbla perspektiv klarar hon av med stil och upplösningen är genial."
- The Sunday Times

"Skriven med en underbar språkkänsla är detta en utomordentligt otäck thriller [...] Lilla hjärtat är en mycket lovande debut och Sophie Hannah är en författare att hålla ögonen på."
- Andrew Taylor

"Sophie Hannah är en verklig stjärna."
- The Daily Telegraph
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lilla hjärtat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Otroligt dåligt slut
    Mony, 14 december 2012

    Boken berättas från två olika vinklar. Den ena är kriminalassistenten Simon och den andra är "jag" som är Alice. Boken börjar ganska segt och det är inte förrän framemot mitten av boken den börjar bli en bladvändare. Det är spännande och man vill verkligen veta.

    Slutet gör dock att boken helt falerar. När ena vinklen av berättelsen är "jag" ska detta, enligt min åsikt, vara sanningen. Författaren beskriver Alice ångest och känslor. På slutet får man reda på att detta bara är påhitta... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sophie Hannah