Den motvillige kommunisten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ett fall för Dr Siri (del 1)
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2010-08-20
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Anna Petrus
Originaltitel
The Coroner's Lunch
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
130 g
SAB
Hce
ISBN
9789170028533
Den motvillige kommunisten (pocket)

Den motvillige kommunisten

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2010-08-20
59
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Trots att han saknar utrustning, erfarenhet och vilja har dr Siri Paiboun nyss blivit utsedd till coroner i Demokratiska folkrepubliken Laos. Året är 1976, kungafa miljen har avsatts, kommunisterna har tagit över, och den sjuttiotvåårige Siri har fått uppdraget helt enkelt för att han är den ende läkaren som finns kvar i Laos sedan alla andra flytt landet.

Siri, som sett fram emot pensionen, får plötsligt omskola sig, och finner sin nya position outhärdligt trist. Men när hustrun till en av partiets ledare rullas in på bårhuset och kropparna av torterade vietname siska soldater börjar flyta upp till ytan i en laotisk sjö, vänds allas blickar mot den nye coronern.

Siri står inför en internationell kris, men till sin hjälp har han den intuitivt begåvade sjuksköterskan Dtui. Tillsammans är de tvungna att ta hjälp av gamla vänner, schamaner, rättsmedicinska slutsatser, andlig insikt och lite hederligt gammalt snokande för att avslöja vad som är på gång.

Pressröster om Den motvillige kommunisten:

"Kära deckarvänner, kära litteraturfantaster: unna er denna överraskning. Ren läslycka."
- Kristianstadsbladet

"Wow, vilken deckardebut [...] Cotterills deckare är magiskt underbar. Det är svårt att peka ut en enskild sak på varför den är magisk, för den är fylld av så mycket dramatiskt spännande saker som gör den läsvärd och svår att släppa taget om. [...] Det är helt enkelt lysande!"
- Dalarnas Tidningar

"Det är omöjligt att inte bli omedelbart förtjust i doktor Siri Paiboun [...] En sån debut! Fylld av humor, dofter och en hel del allvar. [...] Missa inte "Den motvillige kommunisten". Uppskattar ni intelligent spänning så lär ni inte bli besvikna. Dessutom: Under nästa år kommer ytterligare två romaner om Siri Paiboun! Det är något att se fram emot."
- Gefle Dagblad

"Cotterills fängslande [...] deckardebut, med sitt övertygande och högst intressanta porträtt av en exotisk plats, gör hans namn till något att lägga på minnet."
- Publishers Weekly

"Laos landskap, dofter och färger hoppar praktiskt taget upp ur sidorna i denna geniala och ofta syrligt slagfärdiga debutroman."
- Denver Post
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den motvillige kommunisten
  2. +
  3. Diskodans för de hädangångna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Diskodans för de hädangångna av Colin Cotterill (pocket).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den motvillige kommunisten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Snubblande bra
    Abe, 23 februari 2012

    Läser aldrig deckare. Snubblade över den här på Kristianstad bibliotek. Verkligen så kallad läsglädje. Även om det i bland gränsar till det parodiska är det riktigt kul och njutbart. Dialogerna är upplagda för filmatisering. Men visst var det miljön jag föll för - det nyrevolutionära Laos 1976 och en 70+ coroner tampas med "kycklingräknare", onda andar och den nya tidens dogmatik. Inga deprimerade, alkoholiserade, fetlagda kommissarier med dålig relation till kvinnor och nära släktingar. Läs :)

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Colin Cotterill