Flickan med glasfötter (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2010-11-10
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Lisbet Holst
Originaltitel
The Girl with Glass Feet
Dimensioner
177 x 110 x 18 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789170028724
Flickan med glasfötter (pocket)

Flickan med glasfötter

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2010-11-10

Slutsåld

Säregna saker händer på öarna i den avlägsna och snökalla skärgård som heter St. Haudas Land. Egendomliga bevingade varelser fladdrar förbi i de frusna myrmarkerna. Albinovita djur gömmer sig i de snöhöljda skogarna. Maneter lyser i havets djup. Och Ida MacLaird är sakta på väg att förvandlas till glas ... Det började i fötterna och förändringen sprider sig obönhörligt uppåt. Nu återvänder hon till St. Haudas Land, där hon tror att orsaken till förglasningen finns, i den fåfänga förhoppningen att hitta den enda människa som kanske skulle kunna hjälpa henne ...

Midas Crook är en ung enstöring som har bott på dessa öar i hela sitt liv. När han träffar Ida är det någonting hos hennes sorgsna, trotsiga sinne som tränger igenom de försvarsmurar han byggt kring sina känslor. Samtidigt som Midas hjälper Ida att förlika sig med det som drabbat henne löser hon långsamt upp hans inre knutar och de båda ungdomarna förälskar sig i varandra ...

De är i skriande behov av tid och tiden rinner bort så snabbt. Kommer de att kunna stoppa glaset från att sprida sig? Flickan med glasfötter är en bländande fantasirik och fängslande debutroman, en berättelse om kärlek att bevara i minnet.

Pressröster om Flickan med glasfötter:

"Ali har skrivit en sällsynt orkidé till bok, vacker och säregen och utsökt sorgsen."
- Patrick Ness

"Shaw har arbetat i den stora europeiska sagotraditionen och skapat ett sinnrikt verk, så skickligt konstruerat att det trotsar den enkla etiketten 'udda'. En magisk fabel om undergång och avsked."
- The Guardian

"Texten i Shaws roman, en kärlekshistoria och sorgesång, flödar elegant och är underbart drömlik, med de farofyllda öarna i samklang med karaktärernas mörka förflutna."
- Publishers Weekly
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flickan med glasfötter. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inte alls så bra som jag trodde. Blev besviken. Ett...
    Eva Thorner, 23 maj 2013

    Inte alls så bra som jag trodde. Blev besviken. Ett tag sedan jag läste den, men förstår inte riktigt vad den ville säga.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ali Shaw