De målade grottornas land (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Grottbjörnens folk (del 6)
Antal sidor
668
Utgivningsdatum
2011-03-29
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Tove Janson Borglund, Helena Sjöstrand Svenn, Gösta Svenn
Originaltitel
The land of Painted Caves
Dimensioner
235 x 170 x 45 mm
Vikt
850 g
SAB
Hce
ISBN
9789170028755
De målade grottornas land (inbunden)

De målade grottornas land

(87 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-03-29

Slutsåld

VÄRLDSPREMIÄR 29 MARS 2011!
SAMTIDIG PUBLICERING ÖVER HELA VÄRLDEN!

Ayla försöker finna en balans mellan sina uppgifter som nybliven mamma till Jonayla och sin utbildning till andlig ledare och helare. Tillsammans med Jondalar och Zelandoni ger sig Ayla ut på en lång resa för att besöka andra grottor inom Zelandonii. Längs vägen möter de många faror som de övervinner tack vare Jondalars spjutslunga och Aylas speciella förmåga att kommunicera med sina hästar och sin tama varg. När Ayla till sist blir kallad för att bli en riktig Zelandoni kräver Stora Modern ett omänskligt stort offer av Ayla, ett pris hon måste betala för att få Kunskapens Gåva.

Jean M. Auels romaner om Ayla och hennes levnadsöde för 35 000 år sedan är en av vår tids största boksuccéer med mer än 45 miljoner sålda böcker runt om i världen.
Böckerna om stenåldersmänniskorna är omtalade för sitt erotiska innehåll, men en av anledningarna till de otroliga framgångarna är Auels grundliga research och trovärdiga miljöbeskrivningar som lockat läsare i alla kategorier. Auel är otroligt älskad av sina läsare, hon har miljontals fans över hela världen och lockar ständigt ny publik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av De målade grottornas land. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar avslutning på bokserien om Ayla. Kanske inte...
  Lena Krånglin, 2 januari 2014

  Underbar avslutning på bokserien om Ayla. Kanske inte den bästa boken i serien, men ändå den som efter många års väntan, knöt ihop hela berättelsen.

 2. Lite mycket upprepningar från tidigare böcker, lite...
  Britt-Inger Hovind, 11 oktober 2013

  Lite mycket upprepningar från tidigare böcker, lite besviken blev jag på innehållet. Förväntningarna var kanske för höga inför sista boken.

 3. För mycket tugg. Boken saknar all spänst som fanns i...
  JLM, 30 maj 2013

  För mycket tugg. Boken saknar all spänst som fanns i de tidigare 5 böckerna, som jag gärna läser om och om igen. Det är bara ut och in i grottor hela tiden. Boken behövde inte skrivas den tillför ingenting.

 4. Långsam text
  Jennifer, 24 juni 2012

  Väntat hur länge som helst på denna bok efter att ha läst de övriga 5 böckerna i serien. Förhoppningen var stor men jag tror besvikelsen blev större. Alla dessa grottor....Auel målar upp sin berättelse lika starkt som alla andra böcker men det blir lite väl tjatigt efter ett tag och jag läste genom hela boken i hopp om förbättringar. Skulle inte rekommendera denna för den som inte läst tidigare böcker, och ifall du läst de andra, då är det nästan ett måste iallafall för att få ett avslut!

 5. De målade grottornas land
  Elin dofs, 9 januari 2012

  Det är en bok som många väntat länge på, men den som väntar på något gott har enligt mig i det här fallet inte väntat förgäves. Historien är precis som i tidigare böcker i serien full med fakta om kläder, mat och levnadsvanor, detaljer som bidrar till att skapa en känsla av hur livet kunde te sig på stenåldern, något som levandegör Aylas vardag. Stenåldern i populärversion, för den historieintresserade såväl som för den som söker en roman där samma sak skildras ur olika perspektiv, något jag ... Läs hela recensionen

 6. de målade grottornas land
  elisabet, 11 september 2011

  Mmm ingen höjdare, har läst det tidigare böcker i serien om Ayla två gånger. Men det mest störande i den här boken är att avstånd och storlek på ytor, som beskrivs, anges i km och meter. Så var det inte i de tidigare böckerna. Samtidigt berättas om svårigheterna att förstå räkneord. Det går bara inte ihop. Är det översättarna eller författaren själv som använt sig av det? En svag trea. De tidigare böckerna i serien har enligt min mening högre kvalitiet.

 7. Sista boken om grottflickan Ayla
  Kristina Simar, 22 juni 2011

  Äntligen är denna boksvit slut. Minns i början av 1980-talet när första delen Grottbjörnens folk kom ut och vilket hallå det blev över sexscenerna. Jag jobbade på bibliotek då och det var nog ett halvårs väntetid för de som ville låna boken, trots flera exemplar. Själv tänkte jag inte läsa den, men när det inte fanns någon kö längre, läste jag den i alla fall. Var nyfiken varför alla sa att den var så bra. Men den föll inte mig i smaken, läste nog del två också, sedan fick det vara nog. Den v... Läs hela recensionen

 8. Om jag är snäll kan det bli 2½ stjärna
  Lena (Skåne), 3 juni 2011

  Nu skulle jag avnjuta sista delen av denna serie. De målade grottornas land var det ja, men var vi tvungna att följa med in i alla grottor? Dessa upprepningar som förekommer, sida upp och sida ner, så himla segt. En av mina funderingar; är det verkligen samma författare till denna bok som till de andra i serien? Boken är som den berömda historien om ketchupflaskan, först kommer inget, sen kommer inget och sen kommer allt på en gång. Från kapitel 32 och framåt kan man skönja historien som en gång fängslade. Tyvärr!

 9. En relativ besvikelse...
  spaceylisie, 24 maj 2011

  Efter att ha läst de föregående böckerna var jag ytterst förväntansfull men efter halva boken var lässuget som bortblåst och jag avslutade pliktskyldigast mer än hungrigt. Boken handlar till största delen om grottmålningar, och även om Auels kunskaper kring detta ter sig imponerande är det inte riktigt vad jag som läsare efterfrågat - detta så till den milda grad att jag började hoppa över dessa avsnitt för att få de relationella delarna av Aylas liv och leverne tillfredsställt. Har man läst ... Läs hela recensionen

 10. Jean Auel visar sitt stora kunnande
  Sir William, 4 maj 2011

  Jag har läst samtliga böcker i serien och tycker att "De målade grottornas land" ligger på ungefär samma nivå som "Mammutjägarna" och "Nionde grottan", som är de svagare i serien. För den som söker spänning blir kanske denna del en besvikelse, men Auels imponerande kunskap om det hon skriver om gör boken (åtminstone för den som vill ha en bättre inblick i och förståelse för stenåldersmänniskornas liv) klart läsvärd. Det finns ändå en del dramatik i berättelsen, och Auel skriver på ett briljant sätt. Mitt betyg blir därför en stark trea.

 11. Ett stort jaha?
  kine, 30 april 2011

  Äntligen tänkte jag och kastade mig över boken. Läste, läste, gäspade lite och kom fram till att slutet blev ett antiklimax. Jaha tänker du, skall jag inte läsa boken då? Har du läst de tidigare böckerna i serien så skall du så klart läsa denna boken med. Men läs den med rimliga förväntningar, för den är enligt min personliga åsikt den sämsta boken i serien. Har du inte läst merparten av de andra böckerna i serien förut tycker jag faktiskt du skall köpa en annan bok.

 12. Själen i boken saknas.
  Moa, 19 april 2011

  Jag är tyvärr mycket, mycket besviken. Hade förväntat mig så otroligt mycket mer. Jag älskar alla tidigare böckerna i serien, men här känns det som om författaren har lagt mest energi på att beskriva en massa grottmålningar, vilket blir otroligt tråkigt i längden, och allt som utgjorde själen i de tidigare böckerna - Ayla och alla dem hon älskar, deras förhållanden och alla spännande egenskaper och kunskaper som hon har - bara har slarvats igenom. Det känns som om författaren har tröttnat på ... Läs hela recensionen

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Jean M Auel