Gift med en beduin (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
En sann historia
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2010-11-05
Förlag
Bra Böcker
Dimensioner
177 x 109 x 23 mm
Vikt
200 g
SAB
Lz Geldermalsen, Marguerite van
ISBN
9789170028823
Gift med en beduin (pocket)

Gift med en beduin

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2010-11-05

Slutsåld

"Var ni bo?" frågade beduinen. "Varför ni inte sova hos mig i natt, i min grotta?" Han verkade entusiastisk - och vi letade efter ett äventyr.

Så börjar Marguerite van Geldermalsens berättelse om hur hon, en sjuksköterska från Nya Zeeland, kom att gifta sig med Mohammed Abdallah Othman, en souvenirsäljande beduin från den forntida staden Petra i Jordanien.

Det var 1978, när hon och en väninna reste genom Mellanöstern, som Marguerite mötte den karismatiske Mohammed, som övertygade henne om att han var mannen för henne. Hon började ett nytt liv med honom och de levde tillsammans i en tvåtusen år gammal grotta som var utgrävd ur den röda stenen på en bergssluttning.

Marguerite blev översjuksköterska för stammen som levde på den historiska platsen. Hon lärde sig att leva som en beduin; att laga mat över öppen eld, hämta vatten med hjälp av åsnor och att dricka svart sött te. Hon lärde sig arabiska, konverterade till islam och födde tre barn.

Genom åren kom hon att bli en lika stor kuriositet för turister som beduinerna som levde i grottorna. Två av dessa turister var författarna David Malouf och Frank McCourt som uppmanade henne att berätta sin fantastiska berättelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gift med en beduin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett annorlunda kvinnoliv
  Gunnel N, 14 april 2014

  För mej som har vandrat i Petra i Jordanien var den kanske särskilt intressant. Men jag är säker på att det är en mycket givande och intressant läsning även för den som aldrig besökt Jordanien, Petra, eller andra liknande platser på jorden.
  GN

 2. Det är intressant att läsa om beduinernas liv i Petra...
  Anki, 5 oktober 2013

  Det är intressant att läsa om beduinernas liv i Petra i Jordanien men boken griper aldrig riktigt tag i mig. Det är väldigt mycket arabiska ord och uttryck i den som förvirrar och bara förklaras en gång. Boken skulle må bra av ett persongalleri och en ordlista, så man kan återvända och kolla upp. Huvudpersonen Marguerite, känns dessutom ytlig - jag får ingen riktig känsla för henne som person och för kärleken hon kände till Mohammad.
  Jag läste nyligen "I gryningen tror jag att mamma ska ... Läs hela recensionen

 3. Beduinernas liv i Jordanien är intressant att ta del...
  butomusu, 8 juni 2013

  Beduinernas liv i Jordanien är intressant att ta del av, och det är oftast spännande att läsa om livsöden utöverdet vanliga. Tyvärr är den ganska händelsefattig, och trist.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Marguerite Van Geldermalsen

 • Married To A Bedouin

  Marguerite Van Geldermalsen

  '"Where you staying?" the Bedouin asked. "Why you not stay with me tonight - in my cave?"' Thus begins Marguerite van Geldermalsen's story of how a New Zealand-born nurse came to be married to Mohammad Abdallah Othman, a Bedoui...