Under kupolen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
1179
Utgivningsdatum
2011-11-17
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Anders Bellis
Originaltitel
Under the Dome
Dimensioner
235 x 164 x 62 mm
Vikt
1400 g
SAB
Hce
ISBN
9789170028885
Under kupolen (inbunden)

Under kupolen

(22 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-11-17

Slutsåld

Det är en vacker oktoberdag i den lilla staden Chesters Mill, Maine. Plötsligt kraschar ett litet sportflygplan in i en osynlig barriär strax utanför staden. Nästan samtidigt kör en timmertransport in i samma osynliga vägg. Något oförklarligt har hänt: ett kraftfält innesluter staden likt en gigantisk kupol. Inget kan komma förbi kraftfältet. Ingen kan ta sig in i staden och ingen kan ta sig ut. Invånarna i Chesters Mill är isolerade från omvärlden.

Det dröjer inte många dagar innan det lilla samhället börjar falla sönder. Stadens starke man, bilhandlaren och viceborgmästaren Big Jim Rennie, tar tillfället i akt och utser nya poliser som lyder hans minsta vink. Han har nämligen en hel del olika intressen att bevaka

Samtidigt lyckas USA:s armé nå fram till den f.d. armékaptenen och Irakveteranen Dale Barbie Bar- bara som den senaste tiden har jobbat som grillkock i staden. Presidenten vill att Barbie ska försöka ta reda på vad det är som orsakar det oförklarliga kraftfältet. Ganska snart visar det sig att Barbies undersökningar tar honom på kollisionskurs mot Big Jim Rennie.

Stephen King har skrivit sin mäktigaste roman sedan 80-talet. Med hjälp av ett stort persongalleri och en klaustrofobisk miljö, skildrar han människans mörka sidor och visar hur bräckligt vårt civiliserade samhälle är. Pestens tid möter Flugornas herre!

"Den totala isoleringen lockar fram både det bästa och sämsta hos dem som är fast innanför kraftfältet. Stephen King skildrar detta mästerligt genom ett allvetande berättarperspektiv, med en långsam stegring och ett klaustrofobiskt obehag som växer för varje sida."
- Hallands Nyheter

"Återigen visar Stephen King att han är en mästare på att sakta och självfallet med en krypande spänning klä av människor deras masker och flik för flik visa deras sanna jag, som nogsamt dolts under en lång tid för omgivningen. Spänningen i Under Kupolen kan ingen klaga över. Tempot är rent furiöst, närmast maniskt uppdrivet som ville King visa att han fortfarande trots att han snart uppnår pensionsålder är det gastkramande eposets mästare i modern tid."
- Helsingborgs Dagblad

"Mästerlig bladvändare."
- Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Under kupolen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kan börja med att säga att den är betydligt bättre än...
  Heidi, 10 november 2013

  Kan börja med att säga att den är betydligt bättre än serien. Jag tyckte om denna, den hade en speciell spänning i sig. Och som Stephen King läsare så lärde jag mig hur mycket man kan ogilla en påhittad person.

 2. Den här boken är i klass med Pestens tid (The stand)....
  Trollskimmer, 10 september 2013

  Den här boken är i klass med Pestens tid (The stand). Många olika karaktärer inblandade, alla har sin egen del i berättelsen och han knyter ihop allt på ett utomordentligt sätt!
  Klart läsvärd!

 3. King is King! Oerhört spännande, en riktig nagelbitare...

  King is King! Oerhört spännande, en riktig nagelbitare här och där. Kunde inte läsa så stora avsnitt, det blev för mycket, nästan outhärdligt ibland. King kan beskriva även obehagliga människor alldeles fantastiskt. och "hjältarna" är aldrig smöriga.

 4. Härlig berättelse stil med Pestens tid. Boken är svår...
  Christian Torstensson, 1 augusti 2013

  Härlig berättelse stil med Pestens tid. Boken är svår att lägga ifrån sig då det ständigt händer nya spännande saker. Kan bäst beskrivas med"bara en sida till" syndromet.

 5. Blodisande samhällskollaps
  jessica, 14 maj 2012

  Jag gillar Stephen King det ska jag erkänna och vissa böcker är bättre än andra men i stort så gillar jag verkligen hans stil!

  "Under kupolen" börjar med en dramatisk och blixtsnabb förändring för de intet ont anande innevånarna i den lilla till synes sömniga staden. Själv historien skulle kunna fall på sin orimlighet, en kupol - över en stad? Men det här är Stephen King när han är som bäst.
  Han visar oss mängder av lösa trådar som fladdrar i den svaga brisen i stadens slutna vä... Läs hela recensionen

 6. Betyg: 5 av 5
  Britt-Marie Kullin, 18 december 2011

  Stephen King har ju varit min absoluta favoritförfattare i över trettio år nu. Och jag tycker att han är lika bra, oavsett om han skriver om skräck eller inte. Det här var min femtionionde bok av honom.

  Boken är på 1180 sidor, och det kanske skrämmer bort många läsare. Men absolut inte mig, som älskar tjocka böcker. Är dom bara bra, så får dom vara precis hur tjocka som helst.

  Och den här boken var väldigt, väldigt bra. Mycket fängslande och spännande var den. Lättläst och... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Stephen King