Svedd (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2011-05-10
Förlag
Bra Böcker
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
150 g
SAB
Hc
ISBN
9789170029103

Svedd

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2011-05-10
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Helena är inspärrad. Hon har gått över gränsen, men vad är det hon har gjort? En gång i veckan får Helena träffa en psykolog och i samtalen med honom rullas sanningen upp bit för bit. Under flera år hade hon ett förhållande med en man som gav henne mod att leva, trots de mörka hemligheter hon bar på. Men hon var alltid "den andra kvinnan" och till sist rasade Helenas sköra värld samman.

Vi får möta Helena i skärvor: samtalen med psykologen varvas med återblickar till barndomen och Helenas inre samtal med sitt livs kärlek. Berättelsen är full av nerv och spänningen stiger med insikten om vem Helena egentligen är.

"Svedd" är en psykologisk spänningsroman som insiktsfullt skildrar en trasig människas desperata försök att skapa ett liv värt att leva.

Sandra Gustafsson debuterade 2006 med "Maskrosungen", en självbiografisk berättelse om att växa upp med en psykiskt sjuk mamma och en alkoholiserad pappa.

Pressröster om Svedd:

"Gustafsson har verkligen lyckats skriva en skrämmande och berörande text som kommer innanför kläderna på en."
- Tidningen Kulturen

"Sandra Gustafssons språk är på en högre nivå än de flesta andra i genren. Det är poetiskt och precist, utan tillstymmelse till klyschor eller utslitna metaforer. Samtidigt är det, vid behov, rått och obarmhärtigt.
Svedd är en imponerande debut och en av de romaner som stannar kvar. Alla frågor får inte svar, alla lager blottläggs inte. Kanske är det därför den fortsätter skava även sedan den hamnat i bokhyllan."
- Annika Bengtsson, Hallandsposten

"Sandra Gustafsson förmår sätta fingret såväl på förbrännande utsatthet som på moderna relationsvillkor [...] Rensat från konstruktioner arbetar sig Gustafssons språk genom det mest ohyggliga och fram träder en skapelseberättelse av det mindre ljusa slaget."
- Per Planhammar, Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svedd
 2. +
 3. Gå om intet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gå om intet av Sandra Gustafsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Svedd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Empativäckande sträckläsare
  Monika, 9 januari 2013

  Den här boken kryper under skinnet och du kan inte släppa den ifrån dig. Du blir helt uppslukad.
  Växlingarna mellan då och nu, fantasi och verklighet kräver närvaro och väcker tankar om vad som formar ett barn till en ungdom till en vuxen.

  Du vill ta tag i huvudpersonen och hjälpa henne.
  Du har hela tiden en pirrande katastrofkänsla.

  Läs den!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sandra Gustafsson