Släktet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Släktet (del 1)
Antal sidor
465
Utgivningsdatum
2011-06-14
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Originaltitel
The Strain
Dimensioner
178 x 110 x 29 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789170029141

Släktet

(19 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2011-06-14
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De har alltid funnits bland oss - vampyrerna. I hemlighet och i mörker har de väntat på att deras tid ska komma, och nu är den äntligen här. Inom en vecka kommer Manhattan att vara utplånat. Inom tre månader resten av USA. Och inom sex månader: hela världen.

En boeing 777 från Berlin har precis landat på JFK-flygplatsen i New York när allting plötsligt svartnar. Kontrolltornet tappar kontakten med piloten och ingen aktivitet märks längre inifrån planet.

En specialistgrupp tillkallas för att ta sig in i planet eftersom man fruktar att ett livsfarligt virus har spritt sig. Eph Goodweather blir förste man att kliva in genom flygplansdörren. Synen han möter chockar honom: livlösa människor ligger kringspridda över allt. Medan kropparna börjar transporteras iväg upp täcker man emellertid att fyra personer fortfarande lever och verkar vara nästan helt oskadda. Men inget är vad det ser ut att vara

Släktet är första delen i en trilogi om vampyrer. Berät telsen utspelar sig i New York, där ett virus förvand lar befolkningen till varelser som härstammar från forntiden. Berättelsen går oväntade vägar och varje bok innehåller unika och originella avslöjanden om den vampyriska rasen, vars rötter kan spåras ända tillbaka till Gamla Testamentets begynnelse.

Pressröster om Släktet:

"Del Toro och Hogan har skapat en härligt, ruggig berättelse som bokstavligen kommer att få dina nackhår att resa sig. Släktet är Bram Stoker möter Stephen King möter Michael Crichton. [...] Det kan knappast bli mycket bättre än så här."
- Nelson DeMille

"Ha din hjärtmedicin inom räckhåll: det är mycket möjligt att Släktet smyger sig på dig - och den är tillräckligt otäck för att döda. Jag älskade den."
- Gregory Maguire

"Den första boken i en trilogi som genomsyras av en trollbindande intrig. Det är en oförglömlig historia som man inte kan lägga ifrån sig när man väl har börjat. Jag kan knappt bärga mig innan nästa del kommer."
- Clive Cussler

"Blod och världens undergång blandat i en skräckinjagande berättelse som känns som om den kunde vara hämtad från dagens nyhetslöpsedlar. [...] Jag längtar efter att se vart Del Toro och Hogan tar oss nästa gång."
- James Rollins

"Jag kan bara säg 'wow'.[...] Släktet är en av de mest skrämmande och fasansfulla böcker jag har läst på mycket länge."
- Borders

"De vampyrer jag kände till och älskade som barn är tillbaka. Denna skräckberättelse är bland de bästa jag har läst på länge."
- Barnes & Noble
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Släktet
 2. +
 3. Förgörelsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förgörelsen av Guillermo Del Toro, Chuck Hogan (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Släktet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En tänkt dialog någon gång under 2000-talet:
  KristinaRO, 25 juli 2020

  Guillermo del Toro: Du, Chuck, jag behöver mer pengar. Hellboy II gick inte så bra som jag hoppats.
  Chuck Hogan: OK, vad tycker du jag ska göra åt det?
  G: Folk gillar vampyrer. Tänk bara på Buffy, Twilight och annat. Det slår!
  C: Ska vi hänge oss åt sånt?
  G: Visst, serru! Vi gör dem riktigt äckliga - de gör på sig så det luktar ammoniak!
  C: Nja, jag vet inte...
  G: Men kom igen nu, Chucken! Vi slänger in lite pseudovetenskap. Du vet som att solförmörkelse heter ockultat... Läs hela recensionen

 2. läsvärd
  cherie, 21 juli 2014

  Spännande. Lättläst. Bra story. Läskig. Dock lite mycket beskrivande utsvävningar som gör att boken tappar sitt grepp om mig emellanåt.

 3. Superb!
  Seppan (Värmdö), 27 juni 2014

  Hade sån tur så jag packade ner Släktet, Förgörelsen och Evig natt i väskan, på semesterresan. Tre dagars ren njutning av suveräna böcker.
  Och inte nog med att böckerna är suveräna, den 13 juli börjar tv-serien The strain!!
  Jag hoppas att den håller samma klass som böckerna.

 4. Annorlunda om vampyrer
  Cecilia Eriksson, 14 mars 2014

  Mycket spännande och beroendeframkallande trilogi om hur vampyrer hotar människans existens. Har man lite överseende med det lite "amerikanska" tugget som blir ibland kommer man uppskatta dessa böcker. Kommer som tv serie i juni!

 5. Jag tyckte boken var osammanhängande och mer uppbyggd...
  Lars Andreason, 11 oktober 2013

  Jag tyckte boken var osammanhängande och mer uppbyggd som ett filmmanus. Absolut inte i klass med exempelvis Metro2033 och andra liknande böcker.

 6. Mycket bra och spännande bok. Släktet är klart bättre...
  Fancy Pants, 3 juli 2013

  Mycket bra och spännande bok. Släktet är klart bättre än de två efterföljande böckerna, även om de också är läsvärda.

 7. Lämna lamporna på när du slutat läsa
  Bokmal Nr 1, 9 oktober 2011

  En helt underbart bra bok som man absolut inte vill släppa när man väl börjat. En bok som får ens fantasi att flöda och väcker monster under sängen till liv igen. En bok där monster som vi alla fantiserat om när vi var små och låg i sängen för att sova återkommer för att jaga rätt på oss nu när vi är vuxna. I klass med Stephen Kings böcker men så mycket bättre, skrämmande, spännande och otroligt bra!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna