Water for elephants : bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2011-04-11
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Eva Mazetti-Nissen
Originaltitel
Water for Elephants
Dimensioner
178 x 110 x 22 mm
Vikt
210 g
SAB
813,Hce
ISBN
9789170029295
Water for elephants : bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow (pocket)

Water for elephants : bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2011-04-11

Slutsåld

Jacob Jankowski pratar sällan om dem, men minnena lever fortfarande inuti hans nittioåriga kropp. Minnen av honom själv som en ung man, av ödet kastad upp på ett skraltigt tåg som var hem åt Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow.

För Jacob var cirkusen både en räddning och en förbannelse. Han hamnade där av en slump. Föräldralös och utfattig hade hans liv inget mål innan han slungades med på detta udda tåg, och i början av den stora depressionen var alla i denna tredjeklassens cirkus lyckliga över att ha ett jobb över huvud taget.

Marlena, cirkusens prima ryttarinna, var där för att hon blev kär i fel man, den stilige djurtränaren med ett grymt sinne. Och elefanten Rosie var där som den nya attraktionen som skulle rädda cirkusen. Men tyvärr hade Rosie inget som attraherade, hon kunde inte ens dresseras. Banden som växte mellan denna osannolika trio byggdes av kärlek och tillit, och var till slut deras enda hopp om överlevnad.

"Detaljrik, vacker, välresearchad och en bokformad tidsmaskin som gjord för att förlora sig i."
- Metro

"Det går inte att sluta läsa den här romanen om en gammal cirkusarbetare som minns sitt kringresande liv. Man bara sugs in genom det lågmälda språket och de fantastiska miljöbeskrivningarna. En riktig läsupplevelse."
- Tara
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Water for elephants : bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. water for elephants
    sara h, 29 juni 2011

    När jag köpte boken så förväntade jag mig inte särskilt mycket. Men när man kommer förbi förord, så börjar man bli intresserad av historen. Exotiska djur, eleganta damer, charmerande karlar. Men det är bara en del, utan jag får även läsa hur cirkusen fungerade under 1930 talets amerika, och dom desperata åtgärder man gjorde för att klara sig för dagen. Författaren Sara Gruen skriver väl, har gjort bra bakrundskoll på hur saker och ting ska vara och hon använder dom klassiska medlen. En olyckl... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sara Gruen