Heligt blod (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Edward Jenner (del 1)
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2011-09-06
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Jan Risheden
Originaltitel
Precious blood
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789170029424
Heligt blod (pocket)

Heligt blod

(1 röst)
Pocket,  Svenska, 2011-09-06

Slutsåld

Rättsläkaren Edward Jenner trodde att han hade lämnat rättsmedicinen för gott, men det bestialiska mordet på en 21-årig kvinna drar honom tillbaka. Det enda ögonvittnet är Ana de Jong, släkting till en av Jenners vänner som nu ber den rättsmedicinske experten om hjälp att skydda henne.

Offrets nakna kropp har arrangerats som vid ett ritualmord och är märkt med mystiska tecken. Jenner blir övertygad om att en seriemördare härjar i staden. Hans farhågor besannas av ännu ett fasansfullt mord. Den desperata jakten på psykopaten och Jenners komplicerade känslor för den unga, vackra kvinna som mycket väl kan bli galningens nästa offer driver den rättsmedicinske experten till den yttersta gränsen för hans fysiska och mentala förmågor.

Allteftersom mörkret blir tätare blir det svårare att säga vem som är jägare och vem som är byte. Vem som skall leva och vem som ska dö.

"Heligt blod är en fängslande och kuslig historia om en seriemördare vars våldsamma framfart är kantad av bestialiska, minst sagt blodiga dåd med rituella förtecken. Hayes har onekligen bra känsla för och kunskap om rättsmedicinens pusselarbete och detektivaktiga sökande efter sanningen."
- Sydsvenska Dagbladet

"Heligt blod är en skönt New York-doftande ond berättelse om hur barndomstrauman kan forma en inkvisitor. Inget för lättskrämda men väl värd sina lästimmar eftersom brutaliteten aldrig blir usel spekulation."
- Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonathan Hayes