Nattsvart, stjärnlöst (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2012-06-04
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Gabriel Setterborg
Originaltitel
Full dark, No stars
Dimensioner
235 x 165 x 35 mm
Vikt
745 g
SAB
Hce.017
ISBN
9789170029479
Nattsvart, stjärnlöst (inbunden)

Nattsvart, stjärnlöst

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-06-04

Slutsåld

Jag tror att det finns en annan person inuti varje människa, en främling skriver Wilfred Leland James i början av 1922, den första kortromanen i denna becksvarta och trollbindande samling. James främling väcks till liv när hans fru, Arlette, föreslår att de ska sälja familjens egendomar och flytta till Omaha. En fasansfull våg av mord och galenskap inleds.

I Storchaffisen stöter deckarförfattaren Tess på en främling på en bakgata i Massachusetts, när hon tar en genväg hem från en bokklubbsträff. Våldtagen och döende planerar Tess sin hämnd. En hämnd som kommer att föra henne ansikte mot ansikte med en annan främling: den som finns inom henne.

Den kortaste och mest obehagliga av berättelserna är Schyst förlängning. Dave Streeter ingår en pakt med djävulen, som inte bara räddar honom från att dö i cancer, utan även för över hans otur och olycka på en annan person.

När Darcy Andersons make sedan mer än tjugo år tillbaka är iväg på en av sina många affärsresor, råkar hon upptäcka en mörk och fasansfull hemlighet medan hon letar efter batterier i garaget. Darcy hittar en låda under ett arbetsbord och innehållet avslöjar att hennes man inte är den han utgett sig för att vara. Ett gott äktenskap är den sista kortromanen i Stephen Kings nya mästerverk om det mörka som finns inom oss alla.

"King är underbar och ruggig på samma gång. Sidorna vänder praktiskt taget sig själva."
- USA Today

"Nattsvart, stjärnlöst är en skoningslös och spännande samling. En höjdpunkt i Kings karriär."
- The Telegraph

"Med en fantastisk känsla för detaljer och en obesvärad berättarröst lyckas King förvandla det känsliga materialet till en fascinerande bok."
- Washington Post
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nattsvart, stjärnlöst. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 5 av 5
    Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 10 juni 2012

    Stephen King är ju min absoluta favoritförfattare, och han har varit det i 32 år nu. Däremot har jag aldrig varit så speciellt förtjust i noveller, för jag tycker att det blir alldeles för korta berättelser.

    Men det här var en bra novellbok. För det var bara fyra stycken berättelser på 450 sidor, så det blev mer som fyra stycken kortromaner.

    Älskar Stephen Kings sätt att skriva! Och det var mycket bra teman och handling i dessa historier, som alla fyra handlar om det mörka... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stephen King