Kritikern (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2012-06-04
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Helena Prytz
Originaltitel
Relentless
Dimensioner
232 x 168 x 28 mm
Vikt
590 g
SAB
Hce
ISBN
9789170029554
Kritikern (inbunden)

Kritikern

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-06-04

Slutsåld

Litteraturkritikern Shearman Waxx vet hur man dödar en bok med ett par väl valda och syrliga ord. Och snart kommer en olycklig författare upptäcka att det inte är det enda han är kapabel att döda

Den bästsäljande författaren Cubby Greenwich har allt han kan önska sig; en framgångsrik karriär och en underbar familj bestående av frun Penny, barnboksförfattare och illustratör, sonen Milo samt hunden Lassie. Cubby vet att han inte borde bry sig om en dålig recension av en annars väldigt hyllad bok trots att den är publicerad i landets största tidning samt skriven av den fruktade och tillbakadragna kritikern Shearman Waxx.

Cubby beslutar sig således för att ignorera Waxx. Men så en dag råkar han stöta på honom på en restaurang när han äter lunch. Det som börjar som ett oskyldigt sammanträffande eskalerar snart till en fruktansvärd mardröm där Cubby och hans familjs liv är i fara.

Spänningsmästaren Dean Koontz är tillbaka med en skrämmande thriller om vad som händer när en framgångsrik författare och omtyckt familjefader konfronterar en tillbakadragen kritiker och sociopat som svingar en alltför dödlig och giftig penna. Om du respekterar Shearman Waxxs åsikt klarar du dig undan med karriären och livet i behåll. Om inte krossar han dig, din familj och allt du håller kärt.

"Dean Koontz levererar fantastisk underhållning som hanterar några av människans djupaste existensiella frågor; ondskans natur, ödets makt och livets kraft."
- Publishers Weekly (starred review)

"En välskriven nagelbitare. Koontz lyckas gripa tag i läsaren på ett sätt som få andra thrillerförfattare kan."
- Booklist

"Ett utsökt hantverk med en blandning av spänning, mystik och humor."
- Library Journal (starred review)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kritikern. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5
    Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 5 juni 2012

    I trettio år nu har jag läst och tyckt om Dean Koontz böcker. Det här var bok nummer fyrtiotre som jag läste av honom.

    Och som jag har skrivit i tidigare recensioner, så har jag tyckt mycket om hans böcker oavsett genre och handling. I början så skrev han mest skräckböcker och om övernaturliga ämnen. Men på senare år så är hans böcker mer som kriminalromaner eller thrillers, men med mycket, mycket humor i.

    Jag tyckte mycket om den här boken, precis som tidigare. Den var sp... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dean Koontz

Bloggat om Kritikern