Carrie (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2012-01-10
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Bo G A Ericsson
Originaltitel
Carrie
Dimensioner
175 x 110 x 17 mm
Vikt
130 g
SAB
Hce
ISBN
9789170029875

Carrie

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-01-10

Slutsåld

EN KING-KLASSIKER I NYUTGÅVA

Carrie är klumpig på gymnastiken, har konstiga kläder och förstår aldrig ett skämt. Hon är udda och har mobbats hela sin skoltid. Men Carrie har dolda krafter som ingen känner till: genom att koncentrera sig kan hon få speglar att spricka och dörrar att låsa sig. Denna märkliga gåva måste dock som så mycket annat i Carries liv undertryckas. Carries djupt religiösa mor säger nämligen att förmågan är en synd och att kraften kommer från Djävulen.

På skolans avslutningsbal utsätts Carrie för ett hänsynslöst skämt och i sin förtvivlan kan hon inte längre tygla sina krafter. De släpps nu fria med full styrka och resultatet blir förödande.

Carrie är Stephen Kings debutroman och den blev en omedelbar framgång som gjorde författaren känd över en natt. Redan här ser man flera teman som återkommer i Kings författarskap: människors utanförskap och barns utsatthet när de blir övergivna av vuxenvärlden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Carrie. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En okej, långsam och mjukstart för Stephen King....
  Heidi, 10 november 2013

  En okej, långsam och mjukstart för Stephen King. Carrie är lugnet före stormen. En bra enkel skräck... thriller, eller vad man vill kalla det. Skitbra för en SK nybörjare.

 2. Betyg: 5 av 5
  Britt-Marie Kullin, 5 maj 2012

  Nu fick jag Carrie i nyutgåva av Bra Böcker i pocketformat. Jag brukar ju sällan läsa om böcker. Inte för att jag har något emot att läsa om böcker, utan för att jag har svårt att hinna med att läsa alla nya böcker som kommer, och prioriterar dom framför att läsa gamla böcker. (Tycker och tänker precis samma när det gäller filmer. Ser sällan om filmer. Hur ska man hinna det? När man inte ens hinner med att se dom nya man vill se?)

  Men det var faktiskt riktigt roligt att läsa om Carr... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stephen King