Tryffel : mat för gudar, gutar och svin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2008-11-10
Förlag
Infotain & Infobooks Sweden
Medarbetare
Lengquist, Lars (form) / Lidén, Erika (foto)
Dimensioner
252 x 190 x 20 mm
Vikt
680 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789170032707
Tryffel : mat för gudar, gutar och svin (inbunden)

Tryffel : mat för gudar, gutar och svin

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2008-11-10
199
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tryffel : mat för gudar, gutar och svin Kan levereras innan julafton
Matintresserade får något drömmande i blicken när man nämner svart eller vit tryffel. Denna läckra matsvamp, som kostar 10 000 - 30 000 kr per kilo, omges av myter, passionerade kockar och en hängiven beundrarskara. Från att ha betraktats som en exklusiv utländsk delikatess har tryffeln nu gjort sitt intåg i Sverige. Tryffelsällskapen får allt fler medlemmar, svensk tryffel finns i handeln och tryffelsafari är populärt på bl.a. Gotland, inte minst tack vare denna bok, som utkom redan 2008 men fortfarande är den bästa källan till tryffelkunskap.

Boken är skriven av Dr Christina Wedén som är specialiserad på tryffel. Hon är forskare och lärare samt initiativtagare till den svenska tryffelodlingen. För sitt arbete kring den svarta bourgognetryffeln på svensk mark fick hon Gastronomiska Akademiens silvermedalj 2019.

I Tryffel - mat för gudar, gutar och svin finns allt för den tryffelintresserade, från historia och kuriosa till hur man utvecklar tryffelhundens nos och handfasta råd om hur man väljer och hanterar denna delikatess. Tryffelkännaren och stjärnkrögaren Norbert Lang bidrar med läckra recept och dryckesförslag, till både fest och vardag. Han drev tidigare den legendariska krogen Paul & Norbert i Stockholm och har bland annat fått Gastronomiska Akademiens guldmedalj.

Med vackert foto av Erika Lidén, förord av Carl-Jan Granqvist och en bordsbön till tryffelns lov av biskop Lennart Koskinen är detta en oumbärlig bok i varje matintresserads bokhylla.

Boken vann Årets Bästa Alla Kategorier, vid Årets Svenska Måltidslitteratur 2009 samt Gourmand World Cookbook Awards 2008.

I samma serie ingår boken Sparris (f n slutsåld)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tryffel : mat för gudar, gutar och svin
 2. +
 3. Konst och kokkonst för Nobels medicinpristagare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konst och kokkonst för Nobels medicinpristagare av Ann Mari Dumanski, Johan Wennerberg, Wolf Paul (inbunden).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tryffel : mat för gudar, gutar och svin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst, underhållande och bra med fakta. En bok för...
  Monica Andersson, 21 januari 2014

  Lättläst, underhållande och bra med fakta. En bok för alla tryffelälskare. Perfekt att ge bort som present tillsammans med en liten tryffel.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Tryffelfeber : bland matnördar, maffia och miljardärer

  Steven Ekholm, Christina Wedén

  Denna bok handlar om tryffel. Men den handlar också om upptrissade auktioner och smutsiga pengar, påkostade festivaler och våldsamma uppgörelser. Och stora matupplevelser förstås. Boken följer tryffelåret och tar sin utgångspunkt i de sensationell...