Svartskallar - Så funkar vi (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Svartskallar så funkar vi
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2003-01-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Uppsala Publishing House
Medarbetare
Pascalidou, Alexandra
Illustrationer
ill.
Dimensioner
164 x 162 x 10 mm
Vikt
210 g
SAB
Ls-c,Ohdi-c
ISBN
9789170052583
Svartskallar - Så funkar vi (häftad)

Svartskallar - Så funkar vi

Häftad Svenska, 2003-01-01

Slutsåld

Vem är egentligen svartskalle? En adopterad kille från Korea? En 26-årig tjej med mamma från Argentina och pappa från Djursholm? Var går gränsen för vem som egentligen är svensk? Det är några av de frågor som boken Svartskallar - så funkar vi vill väcka.

Elva mer eller mindre kända personer med rötterna i det mångkulturella Sverige ger sin syn på hur det är att vara svartskalle i vårt samhälle. De har fått fria händer och resultatet har blivit en bok med många dimensioner.

Antologin är rykande aktuell och författarnas personliga bidrag visar ett Sverige med många brister. Den unga killen som måste bli fotbollsproffs för att barnen i Rinkeby ska se att det går att lyckas, den duktiga civilingenjören som trots lysande prestationer inte får ett fast arbete, är två exempel ur boken.

Målgruppen är framförallt ungdomar. Men antologin kommer med all säkerhet att även läsas av andra. Inte minst av alla de som är intresserade av den problematik som finns bakom begrepp som integration, svenskhet och invandrare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

"Svartskallar så funkar vi" är som andra liknande broshyrböcker tilltalande som reklam och lika lättillgänglig - här är budskapet en vikt av guld. Boken borde finnas tillgänglig gratis hos myndigheter, på bibliotek och ungdomsmottagningar, i alla sammanhang där många möts. För den sparka sönder gipset och putsen runt Sverige, det slutna samhället som inte längre känns varken särskilt jämlikt eller tolerant.
- Lena Thomsson/Gefle Dagblad

Texterna är välskrivna, personliga och i huvudsak tänkvärda. Skriften torde främst ha ett värde för yngre svenskar, med eller utan invandrarbakgrund, t.ex. som underlag vid samtal om rasim och invandrarskap, som en källa till funderingar kring det mångkulturella samhället eller som inspiration till utbildning och yrkesval.
- Ann-Catrin Emanuelsson/Bibliotekstjänst

Bloggat om Svartskallar - Så funkar vi