En sexists bekännelser (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2005-01-01
Upplaga
1
Förlag
Uppsala Publishing House AB
Dimensioner
136 x 208 x 12 mm
Vikt
290 g
Antal komponenter
1
SAB
Ohj-c
ISBN
9789170053016
En sexists bekännelser (kartonnage)

En sexists bekännelser

"jag visste inte att det var så illa"

Kartonnage Svenska, 2005-01-01

Slutsåld

Det här är berättelsen om vad som sägs bakom stängda dörrar - i styrelserummet, ledningsgruppen eller vid rekryteringen av den nya chefen.

Lars Einar Engström berättar utifrån sin bakgrund som chef, headhunter och man. Och han erkänner. Han har som rekryterare valt bort kvinnor till chefspositioner på grund av potentiellt barnafödande. Han har fällt fördomsfulla kommentarer om manliga kollegor som hämtat barnen på dagis eller lämnat affärsmötet för att handla mat på vägen hem.

Läsningen är underhållande och självutlämnande. Vissa kommer att bli förvånade. Andra kommer att bli arga eller känna sig träffade. Många kommer trots allt att tvingas reflektera över sig själva och sitt förhållningssätt till vad som är manligt och kvinnligt.

Boken är ingen klagosång, utan snarare ett klargörande. Det finns också handgripliga råd för hur man får till stånd en förändring.

En sexists bekännelser vänder sig framförallt till chefer på alla nivåer och i alla organisationer. Men även kvinnor i karriären, studenter och givetvis alla som är intresserade av jämställdhetsfrågor, har nytta av boken. Kan dessutom "männen med makt" läsa detta så kanske de inser konsekvenserna av vad de säger, gör och inte gör.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

Sagt om boken:
"Jag sträckläste den här boken. Den är bra. Precis så här är det. Vad skönt att äntligen en man går ut och säger detta."
Amelia Adamo

"Att du kallas könsförrädare Lars Engström, det är en komplimang."
Åsa Mattsson, Aftonbladet

"Det är intressant läsning det här. Det är modigt att du (Lars Engström) vågar säga detta."
Pontus Enhörning, Lantz P3

Övrig information

Om Lars Einar Engström
Lars Einar Engström har bred erfarenhet från svenskt näringsliv. Han har arbetat i ledningsgrupper och styrelser. De senaste åren har han varit chefsrekryterare och tillsatt många av toppskickets nyckelpositioner. Han vet hur det är "där uppe", hur snacket går, vilka värderingar som finns och vad som gör att jämställdhetsarbetet.