Leva med beroende - Om alkohol- och drogmissbruk och hur man tar sig sig ur det (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Leva med beroende
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2009-10-05
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
158 x 208 x 20 mm
Vikt
420 g
ISBN
9789170053351
Leva med beroende - Om alkohol- och drogmissbruk och hur man tar sig sig ur det (inbunden)

Leva med beroende - Om alkohol- och drogmissbruk och hur man tar sig sig ur det

Inbunden Svenska, 2009-10-05

Slutsåld

Var tionde svensk är alkoholist - men detta talas det alltför lite om. Här berättar missbrukare, deras anhöriga och deras arbetsgivare om hur man tacklar och tar sig ur alkoholismen. Berättelserna är kommenterade av läkare och forskare.

Läs mer
I den här boken kommer de som är beroende, deras anhöriga och arbetsgivare till tals. Läsaren får i intervjuer möta fem människor som levt med ett beroende och som generöst delar med sig av sina erfarenheter. De berättar om hur missbruket började, hur de levde med sitt beroende och hur de slutligen fick hjälp att ta sig ur det. Två familjemedlemmar berättar om hur det är att leva sida vid sida med någon som alltmer fastnar i en ond spiral. En representant för arbetsgivarna berättar hur man ska agera om man upptäcker en medarbetares missbruk.
Berättelserna kommenteras av Sveriges främsta läkare och forskare om missbruk. Hur börjar missbruket, vilka faktorer påverkar, hurdant är förloppet? Kan man hjälpa i tid - om inte, hur hanterar man det i hemmet, hos partnern eller på arbetsplatsen?

Om författarna
Pia Mattzon är frilansjournalist med erfarenhet av missbruksvård och beroendesjukdomar. Faktaavsnitten är skrivna av forskare och läkare knutna till Sahlgrenska akademin och Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »