Mörkrets mästare : skräcklitteraturen genom tiderna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2006-12-01
Upplaga
1
Förlag
BTJ Förlag
Dimensioner
207 x 138 x 28 mm
Vikt
540 g
SAB
G.0977
ISBN
9789170185731
Mörkrets mästare : skräcklitteraturen genom tiderna (inbunden)

Mörkrets mästare : skräcklitteraturen genom tiderna

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2006-12-01

Slutsåld

Skräcklitteraturen har en lång och fascinerande historia: 1764 utkom den första gotiska skräckromanen, 1818 utkom Frankenstein, 1886 Dr Jekyll och Mr Hyde och redan 40 år tidigare hade Edgar Allan Poe skrivit sina banbrytande noveller.

Idag är skräckgenren fortfarande en livaktig litteraturform, för att inte tala om skräckfilmen, och intresset för skräck är stort, särskilt bland ungdomar.

I Mörkrets mästare berättar två verkliga experter skräckens litteraturhistoria: Rickard Berghorn, redaktör för tidskriften Minotauren, utgivare av skräcklitteratur, översättare och författare, skildrar tiden från 1700-tal fram till andra världskriget, och Annika Johansson, bibliotekarie, frilansskribent, kritiker och författare till boken Världar av ljus, världar av mörker, tiden fram till idag.

Boken avslutas med 29 författarporträtt där klassiker som William Hope Hodgson, E. T. A. Hoffman, H. P. Lovecraft, Gustav Meyrink och Bram Stoker såväl som nutida bästsäljare som Clive Barker, Poppy Z. Brite, Stephen King, Dean Koontz och Peter Straub presenteras.

Mörkrets mästare är skriven av två författare med djupgående kunskaper om genren och som kan konsten att skriva så att gammal och ung fängslas av ämnet. Omslag: Jonas Andersson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna