Informationsfärdighet i praktiken : skolbibliotekarie och lärare i samverkan (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2007-06-01
Upplaga
1
Förlag
BTJ Förlag
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
440 g
SAB
Ab.06
ISBN
9789170185854
Informationsfärdighet i praktiken : skolbibliotekarie och lärare i samverkan (häftad)

Informationsfärdighet i praktiken : skolbibliotekarie och lärare i samverkan

Häftad Svenska, 2007-06-01
109
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad gör man i skolan idag för att ge eleverna informationskompetens och förbereda dem för ett livslångt lärande? Hur bedriver man skolutveckling?

Varje grundskola i Sverige borde, via sin skolbiblioteksverksamhet, kunna erbjuda en väl fungerande undervisning i informationsfärdighet, effektiv handledning i informationshantering med undervisning i kritiskt tänkande samt ständigt pågående lässtimulering.

Monica Nilsson är bibliotekarie på Björnekullaskolan i Åstorp och har mångårig erfarenhet av skolbiblioteksverksamhet i grundskolan. I den här boken beskriver hon översiktligt de mest betydande pedagogiska riktningarna och hur de tillsammans med förändringar i samhället påverkat skolans läroplaner och arbete.

Hon beskriver ett antal processmodeller och ger en mängd konkreta exempel på hur skolbibliotekarier tillsammans med lärare kan erbjuda en väl fungerande undervisning i informationsfärdighet och en effektiv handledning i informationshantering. På den tillhörande webbplatsen finns lektions- och övningsunderlag som kan laddas ner och anpassas efter behov och önskemål.

Omslag av Charlotta och Erika Hedström.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Informationsfärdighet i praktiken : skolbibliotekarie och lärare i samverkan
 2. +
 3. Läslust i en digital tid : tips och inspiration för lärare och skolbibliotekarier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läslust i en digital tid : tips och inspiration... av Hülya Basaran, Tobias Gard (häftad).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Monica Nilsson

 • Lek, lärande och lycka - Lekande och utforskande i förskolan

  Monica Nilsson, Anna-Karin Grankvist, Elin Johansson, Jeanette Thure, Beth Ferholt

  Vad händer när lek, som inspireras av kultur, estetik och pedagogers rollgestaltningar, möter utforskande projektarbete? Vilka utmaningar och möjligheter till växande, lärande, glädje och samvaro innebär det för barn och pedagoger i förskolan? Vil...

 • School of Tomorrow

  Honorine Nocon, Monica Nilsson

  This volume provides a description and analysis of findings from a European Commission research and development project: « The Fifth Dimension--Local Learning Communities in a Global World, funded within the framework « Information, Soci...