Chick lit : Från glamour till vardagsrealism (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2008-06-01
Förlag
BTJ
Dimensioner
200 x 130 x 11 mm
Vikt
220 g
SAB
Aahc.01,Aahce.01,Aa.097
ISBN
9789170186196

Chick lit : Från glamour till vardagsrealism

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2008-06-01
189
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
1996 kom Bridget Jones dagbok ut i Storbritannien och en ny litterär genre var född: chick lit! Under åren som följt har en strid ström författare travat i Bridgets fotspår och genren har utvecklats och expanderat. Idag skriver även svenska författare i genren: Martina Haag, Emma Hamberg, Kajsa Ingemarsson och Denise Rudberg är bästsäljare i storformat.

Men vad är chick lit? De flesta skulle nog säga att det är humoristiska romaner om kvinnor i 30-årsåldern som letar efter kärleken, men det är att göra det lätt för sig. Det är mer komplicerat än så!

Maria Nilson, litteraturvetare med genusglasögon, försöker besvara frågan i sin bok. Hon gör en gedigen genomgång av genren och studerar bl a motiv, personskildring och olika undergenrer, men tittar också på vem som läser chick lit-romaner och varför. Hennes redogörelse och analys är både underhållande och tänkvärd och boktipsen flödar.

Avslutningsvis porträtterar Maria Nilson en rad svenska och översatta författare, såväl välkända som mindre kända.

Omslag: Pia Alfredsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Chick lit : Från glamour till vardagsrealism
  2. +
  3. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

De som köpt den här boken har ofta också köpt De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel av Ruth Kvarnström-Jones (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Chick lit : Från glamour till vardagsrealism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Chick-lit
    Yves Devolder, 18 maj 2021

    En värdig och klok bok för alla som vill veta mer om vad chick-lit betyder, vad den innehåller, när och var den började. Vad jag har gillat är att vi kan följa utvecklingen av denna genre och förstå varför den har blivit så populär nuförtiden. En bok som får rekommenderas för alla läsare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Nilson