Filosofi - från Sokrates till Anderberg (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2013-11-20
Upplaga
2
Förlag
BTJ Förlag
Dimensioner
206 x 137 x 25 mm
Vikt
335 g
SAB
Db
ISBN
9789170187605

Filosofi - från Sokrates till Anderberg

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2013-11-20
179
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det som i alla tider har sporrat människor att ägna sig åt filosofi är tvivlet och det de önskat uppnå är visshet. I det avseendet skiljer sig inte dagens filosofer från de som levt och verkat i andra tider. Det är utgångspunkten i den här boken, som på ett lättillgängligt men för den skull inte ytligt sätt guidar läsaren genom den västerländska filosofihistorien - från det antika Greklands stora tänkare till samtida filosofer som Peter Singer och Thomas Anderberg. Efter ett inledande kapitel om ämnet filosofi, följer tjugonio porträtt av framträdande filosofer - sju av dessa helt nyskrivna för denna utökade andra upplaga. Urvalet bygger på författarens mångåriga erfarenhet som gymnasiebibliotekarie och är i första hand framtaget för att passa elever på denna nivå. Boken vänder sig dock till alla som är nyfikna på filosofi och vill bekanta sig med människorna bakom de stora idéerna och idéerna som sådana. Så ska du bara läsa en introduktion till filosofi låt det bli Filosofi - från Sokrates till Anderberg; det är en idealisk guide till tänkandets historia och en perfekt inkörsport till en värld där frågorna ibland är viktigare än svaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Filosofi - från Sokrates till Anderberg
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Filosofi - från Sokrates till Anderberg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inspirationskälla.
  Raimo Matti Reilin, 2 oktober 2020

  En exemplariskt kortfattad beskrivning av de olika filosoferna/filosofierna som skapar intresse för att fördjupa sig i flera olika delar.
  Avsnittet Filosofi och skönlitteratur gav mig många "nya" läsupplevelser.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Richard Ohlsson