Folkbibliotek i förändring : navigera med medie- och informationskunnighet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
129
Utgivningsdatum
2017-04-19
Förlag
BTJ Förlag
Dimensioner
200 x 125 x 10 mm
Vikt
170 g
SAB
Ab
ISBN
9789170188084

Folkbibliotek i förändring : navigera med medie- och informationskunnighet

Häftad,  Svenska, 2017-04-19
263
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den snabba tekniska utvecklingen har på kort tid förändrat vårt medielandskap och våra beteenden. Vi är ett av världens mest uppkopplade folk, vilket ökar trycket på biblioteken att bli än mer digitala för att vara relevanta i människors vardag. Det har aldrig varit lättare att söka och hitta information än nu. Det är också enklare än någonsin att själv bidra till informationsflödet vilket gör att gränsen mellan konsument och producent börjat suddas ut. Men tillgången till internet, digitala medier och ny teknik innebär inte att vi per automatik kan hantera alla möjligheter och risker. Vi behöver nya förmågor för att kunna navigera i en mer komplex och föränderlig omvärld. Vilken är då folkbibliotekens roll i allt detta? Hur kan vi stödja en ökad medie- och informationskunnighet (MIK) rent praktiskt? Boken ger en introduktion till begreppet MIK och exempel på hur det går att ta sig an viktiga frågor på ett konkret sätt i folkbibliotekspraktiken. Marika Alneng är bibliotekspedagog verksam i Stockholm. Hon jobbade 2014 på uppdrag åt Statens medieråd för att ta fram ett fortbildningsmaterial till folkbibliotek om MIK och har sedan dess fortsatt att intressera sig för frågorna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folkbibliotek i förändring : navigera med medie- och informationskunnighet
  2. +
  3. Metodpraktikan : Konsten att studera människor, organisationer och samhälle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Metodpraktikan : Konsten att studera människor,... av Peter Esaiasson, Mikael Gilljam, Henrik Oscarsson, Ann Towns, Lena Wängnerud (häftad).

Köp båda 2 för 1038 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marika Alneng

  • ZickZack F-3 Sökrummet

    Marika Alneng, Catarina Jacobsson

    ZickZack F-3 Sökrummet är ett stadiematerial som består av en lärarhandledning med kopieringunderlag. De olika kapitlen tar upp: Yttrande- och åsiktsfrihet - Hur framför vi våra åsikter? Partiskhet - Vem säger vad och varför? Internet och datorer ...