Steampunk : från kugghjul till samhällskritik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2019-04-15
Förlag
BTJ Förlag
Dimensioner
200 x 130 x 15 mm
Vikt
224 g
SAB
G
ISBN
9789170188282

Steampunk : från kugghjul till samhällskritik

Häftad,  Svenska, 2019-04-15
330
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Steampunk brukar ofta beskrivas som viktoriansk science fiction, där ångdrivna maskiner av olika slag spelar en väsentlig roll. Kugghjul, goggles och korsetter dyker också gärna upp när genren presenteras. Men steampunk kan vara mer än så. I denna bok presenterar Maria Nilson och Helene Ehriander genren ur en rad olika perspektiv, där det historie- och samhällskritiska inslaget speciellt diskuteras. Samtidigt ger boken mängder av lästips för den som är intresserad.
Maria Nilson är lektor i litteraturvetenskap vid Linnéuniversitetet och undervisar där bland annat om romance, fantasy och science fiction. Helene Ehriander är docent i litteraturvetenskap vid Linnéuniversitetet. Hon undervisar främst på kurser i barn- och ungdomslitteratur och kursen Att skriva barnlitteratur. Båda har skrivit ett flertal titlar utgivna på BTJ förlag som exempelvis Feministisk Fantastik - en läslustbok (skriven tillsammans med Emma Tornborg).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Steampunk : från kugghjul till samhällskritik
  2. +
  3. Astrid Lindgrens bildvärldar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Astrid Lindgrens bildvärldar av Anette Almgren White, Helene Ehriander (häftad).

Köp båda 2 för 579 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna