Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2024-04-17
Upplaga
1
Förlag
BTJ Förlag
SAB
Abfa,Eabg,Evk
ISBN
9789170188909

Vilket bra sätt att läsa! : shared reading med barn och unga

Häftad,  Svenska, 2024-04-17
379
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Jag upplever att det sker skiften hos barnen. Efter ett tag växer deras självkänsla. De vågar tro på sin tanke, sin röst ..." (Läsledaren Elin)

I Vilket bra sätt att läsa! utforskar Henrik Wig möjligheterna och utmaningarna med att hålla shared reading med barn och unga. Här sammanfattas olika erfarenheter - både Henriks och andras - och vi får bland annat följa Henrik under ett antal träffar med olika läsgrupper, från en grupp med lågstadieelever till en grupp med unga vuxna, där de diskuterar allt från bilderböcker och dikter till noveller. Tillsammans möter de litteraturen på ett personligt sätt, där livserfarenheter används för att förstå texten.

Henrik Wig är läsledare och utbildare i shared reading. 2022 skrev han för BTJ Förlag Litteraturens kraft - den första boken på svenska om den engelska läsmetoden. Vid sidan av jobbet som ledare för shared reading-projektet Smultronstället i Skaraborg, frilansar han även som läsledarutbildare för The Reader i Liverpool.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vilket bra sätt att läsa! : shared reading med barn och unga
 2. +
 3. Eller som med intet som språk: dikter, prosa, utkast

De som köpt den här boken har ofta också köpt Eller som med intet som språk: dikter, prosa, u... av Inger Christensen (inbunden).

Köp båda 2 för 624 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Wig

 • Djurens förintelse : människans nazism mot andra arter

  Pelle Strindlund, Henrik Wig

  Isaac ¿Bashevis Singer, den judiske författaren och Nobel¿pristagaren i litteratur, skrev att i förhållande till djuren "är alla människor nazister; för djuren är det ett evigt Treblinka". Kan nazisternas våld mot judar jämföras med vårt...

 • Litteraturens kraft : erfarenheter av shared reading

  Henrik Wig

  Vad är shared reading? Hur är det att leda en shared reading-grupp och vad kan det innebära att delta? På till exempel biblioteket, i kriminalvården eller inom psykiatrin? Litteraturens kraft vilar på erfarenheterna från ett omfattande shared read...