Vändpunkter : människor som vågat möta livet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2005-04-01
Upplaga
1
Förlag
Bazar Förlag
Dimensioner
205 x 135 x 25 mm
Vikt
400 g
SAB
Dokb,Ls-c
ISBN
9789170280276
Vändpunkter : människor som vågat möta livet (inbunden)

Vändpunkter : människor som vågat möta livet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2005-04-01
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I Vändpunkter får vi möta 26 olika människor som delar med sig av sina erfarenheter och vad det var som ledde fram till en vändpunkt i deras liv. Det är 26 vitt skilda människoöden som får komma till tals, kvinnor och män, unga och gamla, okända människor och kända människor, alla har de något att berätta som vi alla kan dra lärdom och låta oss inspireras av.

Vi får träffa Mia som tagit sig ur ett mångårigt narkotikamissbruk, Ricardo som växte upp inom Jehovas Vittnen, och fick lämna allt bakom sig när han insåg att han var bög, Josefin som drabbades av en depression och kastade sig framför ett tunnelbanetåg. Vi får också möta Anders som efter år av tung kriminalitet sadlade om och startade ett center för sorgebearbetning. Läkaren Kristina Doctare berättar om hur hon konverterade till katolicismen och racerföraren Kenny Bräck berättar om hur hans svåra olycka förändrat hans liv. Gul & Blås grundare Lars Knutsson berättar om hur läkarna för tio år sedan gav honom ett år kvar att leva och hur han vände sin sjukdom till något positivt och övervann den. Agneta berättar också själv hur hon nådde fram till sin vändpunkt för fem år sedan och hur den har påverkat hennes liv sedan dess.

Vändpunkter är en bok som riktar sig till alla som någon gång satt sig ner och funderat över sitt liv och ställt sig frågorna: Vem är jag? Är jag lycklig? Vad vill jag egentligen? I Vändpunkter kan läsaren själv hämta mod och kraft att bygga sin egen lycka.

Agneta Sjödin föddes 1967 i Hudiksvall och har de senaste 14 åren varit en älskad och uppskattad gäst i varje svenskt vardagsrum genom sitt jobb på TV4. Vi har bland annat sett henne i Fångarna på fortet, Gladiatorerna, Småstjärnorna, Faddergalan, Agnetas nyårskarameller. Hon har även gjort uppmärksammade intervjuer med bland andra Depak Chopra och Paulo Coelho och serien Saknad, där hon sammanförde människor som på ett eller annat sätt förlorat varandra. Arbetet med de längre intervjuerna och Saknad ledde så småningom in på tankar om att göra en intervjubok där vanliga människor får komma till tals och dela med sig av sina erfarenheter och berätta om sina vändpunkter. Under de senaste åren har Agneta jobbat mycket med sin egen personliga utveckling och som ett viktigt steg i detta gjorde hon hösten 2004 pilgrimsvandringen till Santiago de Compostela på uppmaning av sin vän Paulo Coelho.
5 kronor per såld bok går till BRIS.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vändpunkter : människor som vågat möta livet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En intressant bok skriven på ett enkelt språk. Dock...
    Carolina, 5 juli 2013

    En intressant bok skriven på ett enkelt språk. Dock fångade den mig inte som jag förväntade mig då jag gillar Agneta Sjödin, så Lite besviken blev jag. Men jag läste ut den.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Vändpunkter : människor som vågat möta livet

Övrig information

I vändpunkter får vi mötta 22 olika människor som delar med sig av sida erfarenheter om hur de fått en vändpunkt som förändrat hela deras liv. Det är människoöden 22 vitt skilda, alla har det fått en vändning i sina liv som vi alla kan låta oss inspireras av. Vändpunkter är en bok som riktar sig till alla som någon gång satt sig ner och funderat över sitt liv och ställt sig frågorna: Är jag lycklig? Vad vill jag egentligen? I vändpunkter kan läsaren själv hämta mod och kraft att bygga sin egen lycka.

Agneta Sjödin har mött alla dessa fantastiska människor och förmedlar på ett engagerande sätt deras livshistorier med den värme och mänsklighet som vi alla känner igen från tv. Vi får möta Peter Stjernström som sadlade om från att vara bankdirektör till att bli författare, Christina Doctare som funnit mening sedan hon konverterade till katolicismen och racerföraren Kenny Bräck som berättar om hur han mirakulöst överlevde den svåra kraschen. Agneta berättar också personligt om sin egen vändpunkt.