Cirkelns ände (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2005-10-01
Upplaga
1
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Lilian Fredriksson
Originalspråk
Norska
Originaltitel
Sirkelens ände
Dimensioner
215 x 140 x 30 mm
Vikt
505 g
SAB
Hce
ISBN
9789170280375
Cirkelns ände (inbunden)

Cirkelns ände

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2005-10-01

Slutsåld

Ett uppseendeväckande arkeologiskt fynd blir upptakten till en spännande jakt efter sanningen!

Under en utgrävning utanför Oslo hittar en grupp arkeologer ett förgyllt relikskrin. Bara några få av dem inser att det innehåller en hemlighet som kan komma att ändra hela världshistorien.

Gruppens ansedde ledare, professor Llyleworth, visar sig ha en dold agenda när han i all hast för bort skrinet från utgrävningen. Men bokens underfundige huvudperson - Bjørn Beltø, som fanns på plats för att för norska statens räkning övervaka utgrävningen - stjäl tillbaka det och påbörjar sin jakt för att nysta upp skrinets mysterier.

Tom Egelands Cirkelns ände utkom första gången 2001 i Norge - två år före Dan Browns bästsäljare Da Vinci-koden. Egeland använder till stor del samma källmaterial som Dan
Brown och tematiken är till stor del densamma. Trots detta är Cirkelns ände en helt annorlunda bok med helt andra drivkrafter. Många menar dessutom att det är en betydligt bättre bok än Dan Browns efterföljare.

Cirkelns ände har blivit en stor säljframgång i Norge med över 70 000 sålda ex! Boken är såld till 10 länder, däribland Tyskland, Italien och Spanien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Cirkelns ände. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Den var fullkomligt lysande! Jag tyckte mycket om att...
  JAKOB WRANNE, 14 maj 2013

  Den var fullkomligt lysande! Jag tyckte mycket om att läsa den. Översättningen är bra. Boken är spännande och jag tycker han spinner en bra historia.

  Cirkelns ände kom ut två år för Dan Browns första bok. I den här svenska utgåvan har författaren hunnit få med en checklista på alla de punkter där Dan Browns historia är exakt densamma. Checklistan är många sidor lång. Egeland säger ifrån att han inte anklagar Brown för kopiering, och förvånas över att två historier kan vara så lika.

  Läs den. Bra bok.

 2. Härlig semesterbok
  Birger B, 23 januari 2006

  Hade inte Tom Egeland skrivit Cirkelns ände två år före Dan Browns Da Vincikoden så hade han blivt anklagad för plagiat. Innehållsmässigt bygger de båda böckerna på samma tema, men med den skillnaden att Egelands bok inte är uppbyggd som en serietidning. Egelands språk är bättre och hans hjältes ambivalens mer trovärdig, första delen är dessutom mycket spännande, medan avslutningen mer filosofiskt/religiöst raffinerat.

  Betyg: Härlig semesterbok

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tom Egeland

Övrig information

Ett uppseendeväckande arkeologiskt fynd blir upptakten till en spännande jakt efter sanningen!

Under en utgrävning en bit utanför Oslo hittar ett team bestående av både norska och internationella arkeologer ett förgyllt relikskrin. Bara några få av dem inser att skrinet innehåller en hemlighet som kan komma att ändra hela världshistorien. Bland dem finns teamets ansedde ledare, professor Llyleworth, och bokens huvudperson Bjørn Beltø, som finns på plats för att för norska statens räkning övervaka utgrävningen.

Professor Llyleworth visar sig ha en dold agenda och när han i all hast för bort skrinet från utgrävningsplatsen stjäl Beltø tillbaka det och påbörjar sin jakt för att nysta upp skrinets mysterier. Hans sökande för honom genom Europa och Mellanöstern. Han drabbas av en tilltagande, men i alla högsta grad berättigad paranoia när mörka krafter i form av ljusskygga organisationer tar upp jakten för att få tillbaka skrinet.

Tom Egelands Cirkelns ände utkom första gången 2001 i Norge två år före Dan Browns bästsäljare Da Vinci-koden. Egeland använder till stor del samma källmaterial som Dan Brown och tematiken är till stor del densamma. Trots detta är Cirkelns ände en helt annorlunda bok med helt andra drivkrafter. Många menar dessutom att det är en betydligt bättre bok än Dan Browns efterföljare.

Cirkelns ände har blivit en stor säljframgång i Norge med mer än 70 000 sålda ex!