En kvinnas resa (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2008-01-01
Förlag
Bazar Förlag
Originaltitel
En kvinnas resa
Medarbetare
Carlsson, Peder (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Hc
ISBN
9789170281693
En kvinnas resa (pocket)

En kvinnas resa

(43 röster)  |  Läs 13 recensioner
Pocket Svenska, 2008-01-01
39
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Maria är en sökare. Hon döljer sin dåliga självkänsla och sin oro bakom en glad fasad och förtränger upplevelser som hon inte orkar konfrontera. Ständigt söker hon bekräftelse och lockas av förälskelse och passion, men hon finner aldrig lyckan. Vad ska hon göra för att bryta det destruktiva mönstret? Hur ska hon leva för att bli lycklig?

En klok och berömd man råder henne att vandra pilgrimsleden till Santiago de Compostela i Spanien; då kommer hon att få svaren. Maria vandrar nästan 80 mil på nitton dagar. Hon vandrar ensam men får många nya vänner utmed vägen. Det blir en resa inåt och framåt, där möten med människor med andra livserfarenheter och nya tankesätt ger henne styrka att möta sig själv. Äntligen vågar hon släppa fram förträngda minnen som plågat henne länge: övergreppet och förhållandet som skadade hennes innersta. Pilgrimsvandringen blir en oförglömlig resa och början på förändring. Det är en ny och starkare Maria som når katedralen i Santiago.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av En kvinnas resa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Djup och insiktsfull
  Glada Vickan, 13 april 2018

  Berättelse som egentligen är självbiografisk, om Maria som vandrar till Santiago de Compostela och hittar sig själv. Djup och insiktsfull, och fick mig att tänka till. Den blev ännu bättre efter att jag sett bilder på Agnetas egen vandring, som ju boken baserades på.

 2. Besviken
  Sorktoffel, 8 april 2016

  Jag har läst flera böcker om detta temat och kände mig taggad att läsa en till, men jag blev väldigt besviken på den här boken, som för mig var förvånansvärt platt. Jag fick kämpa för att inte sluta läsa, utan ta mig till sista sidan. Det som som ogillade mest var dock skrivsättet - det var kanske hennes första bok, men jag har läst flera debutböcker och de har varit jättebra. Detta kändes som en ofärdig och oredigerad bok som lämnade mig tämligen oberörd.

 3. Lyssnarboken
  Kenneth Ronnedal, 19 februari 2015

  Köpte denna bok till min son, som läser böcker.
  Själv, slutade jag att läsa böcker, för många år sedan.
  Men, jag lyssnar på många böcker.
  En av favoriterna, är just Agneta Sjödin's En Kvinna's
  Resa.
  En intressant bok, som med hennes egen uppläsning,
  ger en fantastisk upplevelse.

 4. Intressant
  Karin Nilsson, 8 januari 2015

  Överraskande bra! Spännande att följa med på den här långpromenaden på ca 80 mil.
  Jag blev lite sugen att gå den här pilgrimsleden efter att ha läst boken.

 5. En bok om att våga....
  evasevalla, 9 maj 2014

  En underbar skildring av en resa i såväl det inre som det yttre. Agneta Sjödins berättelse grep tag i mig från första sidan o jag sträckläste den utan att lägga den ifrån mig och när den tog slut vill jag ha mer...

 6. En kvinnas resa var den första boken av Agneta Sjödin,...
  Håkan J, 15 augusti 2013

  En kvinnas resa var den första boken av Agneta Sjödin, som jag läste. Den fick mig att inse hur bra författare hon är. Hennes skildring av vandringen med alla tecken, tankar och möten, som hon så fantastiskt fångat och förmedlar, fick mig att läsa alla hennes böcker. Hennes tankar berör mig starkt!

 7. Efter att ha läst Agneta Sjödins bok och sedan även...
  Conny Westerlund, 14 maj 2013

  Efter att ha läst Agneta Sjödins bok och sedan även gått pilgrimsleden ett par gånger så förstår jag inte riktigt varför hon avverkade leden på 19 dagar. Det är en sportprestation av stora mått. Det blir i snitt drygt 4 mil/dag. Varför? Minst 30 dagar är ändå ganska raskt vandrat. Det finns personer som springer Caminon.
  Är inte hela meningen att om man vandrar i ett lugnt tempo så ges det möjlighet att reflektera över saker och ting i ens eget liv, som man kan spegla mot andra människorn... Läs hela recensionen

 8. Meningsfull
  Lolitapop, 10 september 2011

  En riktigt bra bok. Lyssnade på den i bilen som cd-bok.
  Agneta Sjödin läser själv denna bok och det gav mig en extra dimension.
  Många insiktsfulla och igenkännande ögonblick och tankar.
  Klart läsvärd bok som kan rekommenderas varmt till någon som vill ha en väns dagbok att läsa med tillåtelse.

 9. Överraskande bra!
  Lena, 28 juli 2008

  Jag hade inga höga förväntningar på denna berättelse om en kvinnas resa till fots, men blev positivt överraskad av Agneta Sjödins självupplevda pilgrimsvandring i Spanien för att finna tröst och ro i sin själ. Funderingar kring meningen med livet och försök till att finna svaren inom sig själv kan nog många av läsarna känna igen sig i. Men precis så som huvudrollsinnehavaren "Maria" bearbetar sina minnen och sitt ständiga grubbleri, känns boken stundtals som en enda lång upprepning, då hon äl... Läs hela recensionen

 10. Insiktsfull bok
  Kristina H, 27 juni 2008

  Har just läst boken och tycker att den var väl värd att läsa. Är full av många kloka insikter om livet, bra sätt att tänka på och själva pilgrimsresan blev en lockande framtidsresa.

 11. Hyfsad underhållning
  Glitterpinglan, 26 juni 2008

  Har precis avslutat denna bok som jag fick rekommenderad av en kompis. Lättläst och intressant historia med ett enkelt språk.
  Kan skapa egna funderingar kring livet om man är öppen för det.
  De religiösa funderingarna tilltalade dock inte mig. Att hon enbart skulle haft ont i knäna under en 80 mils vandring känns också osannolikt, minst ett par blödande skavsår och stelhet i kroppen måste ha uppträtt.
  Underhållande för stunden i hängmattan.

 12. Underbar!
  Cathis, 27 februari 2008

  Reflekterande och energigivande. Satte igång många tankeprocesser och gav många kloka infall. Underbar skildring av en uppgörelse med det som passerat och att samla kraft att gå vidare. Rekomenderar den varmt till alla som vill fundera över sitt liv!

 13. Tack Agneta!
  Agnes, 9 februari 2008

  Ger eftertanke och glädje. Alla borde vi göra en pilgrimsresa för att finna oss själva, på det sätt kvinnan i boken gör! Intressant och vacker bok.

Visa alla 13 recensioner

Bloggat om En kvinnas resa