Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
461
Utgivningsdatum
2012-02-02
Upplaga
1
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
Azincourt
Dimensioner
215 x 145 x 35 mm
Vikt
590 g
SAB
Hce
ISBN
9789170282935
Azincourt (inbunden)

Azincourt

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2012-02-02
177
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Slaget vid Azincourt är kanske ett av de mest kända i Englands historia. Slaget utkämpades mellan den lilla, svaga och sjuka engelska armèn som besegrade den franska armén, överlägsen i både antal och styrka.

Unge Nicholas Hook är plågad av sitt förflutna, han är förföljd för det som han har misslyckats med att göra och förvisad för det som han har gjort. Han drivs iväg för att arbeta som lejd skytt i Frankrike. Där finner han kärlek till två saker, till sin instinkt i krig och till en flicka i nöd. De överlever massakern vid Soissons men blir tvungna att lämna Frankrike för England. Att åka fast där innebär för honom en säker död. När det istället är kung Henrik V i
egen person som upptäcker honom blir han återigen beordrad ut i kriget. Den stolta engelska armén har försvagats efter de stora fälttågen så nu är det upp till bågskyttarna att försvara nationen.

Slaget vid Azincourt var den första segern på ett slagfält vunnen med pilbåge. En berättelse som William Shakespeare skrivit om i Henrik V. Bernard Cornwell lyckas här beskriva hur lerigt, smutsigt och blodigt slaget vi Azincourt var med en känsla som ger läsaren en inblick i hur det var att strida på 1400-talet under Henrik V.

Cornwells berättelse är mästerlig och ytterst väl efterforskad. Observer
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Azincourt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Spännande skildring av slaget vid Azincourt fr.a....
    Per Svante Stål, 14 december 2013

    Spännande skildring av slaget vid Azincourt fr.a. första delen är lite av transportsträcka, men slaget som skall ha gjort riddarna överflödiga är mycket intressant skildrat.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Azincourt