Hotellet i hörnet av Bitter och Ljuv (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
392
Utgivningsdatum
2011-12-15
Upplaga
1
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Hanna Axén
Originaltitel
Hotel on the corner of Bitter and Sweet
Medarbetare
Wong, Victoria (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
250 g
SAB
Hce,813.6
ISBN
9789170283178

Hotellet i hörnet av Bitter och Ljuv

(40 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2011-12-15

Slutsåld

Seattle, 1986: Henry Lee ansluter sig till en folkmassa utanför Hotel Panama, som en gång var en portal till den japanska stadsdelen. Hotellet har varit stängt i årtionden, men den nya ägaren har gjort ett otroligt fynd
i hotellets källare - tillhörigheter från japanska familjer, som blivit kvarlämnade då familjerna samlades ihop och skickades till interneringsläger efter angreppet på Pearl Harbor 1941.

Åsynen av de efterlämnade föremålen tar Henry tillbaka till barndomen i 1940-talets Chinatown, under kulmen av andra världskriget. Han växer upp i en värld av förvirring och spänning. Fadern är besatt av kriget i Kina och uppfostrar Henry som en amerikan. På den exklusiva skolan han sätts i, omgiven av vita barn som ignorerar honom, möter han den unga, kvinnliga studenten Keiko Okabe. Mitt i kaoset av utegångsförbud, mörkläggning och FBI-razzior utvecklar Henry och Keiko ett starkt vänskapsband och en
oskyldig kärlek som överskrider förfädernas uråldriga fördomar. Efter att Keiko och hennes familj förts bort till interneringslägren lämnas hon och Henry endast med förhoppningen om att kriget kommer att ta slut, och att
deras löfte till varandra kommer att kunna hållas.
Idag, ett människoliv senare och med brutna löften bakom sig, börjar Henry leta efter familjen Okabes tillhörigheter i hotellets mörka källare. I hopp om
att hitta en förklaring till sin fars handlingar söker han efter något som kan hjälpa honom konfrontera de val han gjort för många år sedan.

Ett vackert och känslosamt mästerverk. En bok alla kommer
att tala om, och den bästa du kommer att läsa i år.
USA Today
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Hotellet i hörnet av Bitter och Ljuv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och berörande
  bonadea, 11 februari 2019

  2019-02-07 06:06
  En jätte fin bok, författaren lyckades skapa en mjuk nostalgisk känsla genom hela boken. Handlingen pendlar genom nutid och minnen från Hennrys Lee barndom och uppväxt. Jag hade ingen aning om hur rasistisk och svårt det har varit för Japaner och kineser under andra världskriget åren i USA. Gilkar böcker där man faktiskt kan lära sig något och förstå hur det har varit.

 2. Ännu en sida av WWII
  Teresia Kjellgren, 11 augusti 2014

  Mycket fin kärlekshistoria och samtidigt en inblick i hur det var i USA för personer med japanskt påbrå efter Pearl harbour.

 3. En oerhört fin historia samt ett väldigt vackert...
  Linnéa, 15 januari 2014

  En oerhört fin historia samt ett väldigt vackert berättande. Boken ger en väldigt intressant inblick i hur japanerna levde och behandlades i USA under kriget. Rekommenderar denna bok varmt.

 4. En liten fin bok med både känsla och fakta. Dessutom...
  Anita,, 23 oktober 2013

  En liten fin bok med både känsla och fakta. Dessutom fick jag reda på mycket jag inte visste om hur japanerna hade det i USA under kriget.
  Den slutade precis som jag ville. En feel good bok.

 5. Hotellet i Hörnet av Bitter och Ljuv är en riktigt bra...
  Cornelia, 23 juni 2013

  Hotellet i Hörnet av Bitter och Ljuv är en riktigt bra bok. Det är en gripande berättelse om omöjlig vänskap och kärlek, om att bryta mot de principer man blivit uppfostrad till att ha, om att inte passa in och om att se tillbaka och undra om man har gjort det rätta. Och när är det försent att reparera det som hänt, egentligen?

  Jag fastnar direkt, den är lätt och skön att läsa, handlingen griper tag i mig och jag bara sträckläser!

  Att den dessutom är väldigt vacker att se på är bara ett plus!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Jamie Ford